Ana Sayfa
Üniversite Hakkında Bilgi
Derece Programları
Öğrenciler İçin Genel Bilgi
English
Fen Bilimleri Enstitüsü
>>Gıda Mühendisliği(Tezli YL)
DERECE PROGRAMLARI
Ön Lisans Derecesi
Lisans Derecesi
Yüksek Lisans Derecesi
Ders Kodu
Ders Adı
ÖK1
ÖK2
ÖK3
ÖK4
ÖK5
ÖK6
ÖK7
ÖK8
ÖK9
ÖK10
ÖK11
ÖK12
ÖK13
ÖK14
ÖK15
GM-515
The Freezing Preservation of Foods
3
3
4
1
4
4
4
3
3
3
4
3
2
2
4
GM-517
Reçel, Marmelat ve Jele yapım tekniği
3
3
4
1
4
4
3
4
2
3
4
4
3
3
4
GM-520
Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrolu
3
3
4
1
4
4
3
4
3
3
4
4
3
3
3
GM-523
Beslenmede Lipidlerin Önemi, Lipid Kimyası ve Metabolizması
3
3
3
3
4
5
5
4
3
3
4
5
3
4
4
GM-529
Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar
4
3
3
3
4
4
4
4
4
5
4
4
4
4
4
GM-530
Özel Durumlarda Beslenme
3
3
3
3
3
4
4
4
3
3
4
5
3
4
3
GM-534
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme
3
4
3
3
3
4
4
5
5
4
4
0
4
4
5
GM-546
Fermantasyon Biyokimyası
4
4
2
2
4
4
4
4
4
4
3
4
3
4
4
GM-554
Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri
5
4
4
4
4
4
4
4
4
3
4
5
4
4
4
GM-567
Gıdalarda Aroma Maddeleri
3
2
0
1
5
3
2
3
3
3
2
2
3
1
2
GM-570
Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
4
2
0
3
5
4
5
5
4
4
2
3
3
2
3
GM-572
Snack Food Technology
3
4
4
1
4
4
3
3
3
3
4
3
3
3
4
GM-573
Enzim Teknolojisi
4
3
4
4
5
4
5
3
3
4
4
4
4
4
4
GM-576
Peynir Üretim Teknolojisi
3
3
3
3
5
5
4
4
4
4
3
4
3
2
2
GM-583
Şarap Kimyası
2
3
0
3
5
4
3
3
2
3
3
3
2
1
3
GM-584
Fermente Süt Ürünleri
4
4
4
4
4
4
5
4
5
5
4
4
4
5
5
GM-602
Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler
4
3
0
0
4
5
3
3
3
2
2
4
5
3
4
GM-604
İçme Sütü Teknolojisi
5
4
4
4
5
5
5
4
5
4
5
4
4
5
5
GM-606
Deneysel Ekmekçilik
5
5
4
5
4
4
3
4
5
5
5
5
5
4
5
GM-608
Şekerli Un Mamülleri
4
5
4
5
4
4
4
4
5
5
5
5
5
5
5
GM-609
Dondurma Teknolojisi
5
5
5
4
5
4
5
4
4
5
5
4
4
4
5
GM-610
Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri
4
4
4
4
5
4
4
5
3
4
4
4
5
5
5
GM-613
Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol
4
5
5
5
4
5
5
5
5
5
5
4
4
4
5
GM-616
Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri
3
3
0
2
4
3
4
4
5
2
3
3
3
4
3
GM-618
Food Emulsions
3
2
5
4
5
3
5
4
4
5
4
5
3
5
5
GM-627
Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması
4
3
3
3
3
4
4
3
4
3
3
4
4
4
4
GM-628
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
5
3
3
4
4
4
3
5
5
4
3
4
4
5
5
GM-630
Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları
3
3
2
3
5
5
5
4
4
4
3
3
3
2
2
GM-631
Süt Endüstrisi ve Organizasyonu
5
4
4
4
4
5
5
4
5
4
4
4
5
4
4
GM-632
Aroma Biyoteknolojisi
5
4
0
2
5
4
3
3
4
2
3
3
3
2
3
GM-634
Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar
4
2
0
0
4
5
4
2
2
1
2
5
2
2
3
GM-640
Gıdalarda Kurutma Teknolojisi II
3
3
3
4
5
4
3
4
4
4
3
4
4
3
4
GM-642
Beslenmede Proteinlerin Önemi, Protein Kimyası ve Metabolizması
3
3
3
3
4
3
3
3
3
3
3
4
3
3
4
GM-644
Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour)
3
2
2
3
4
4
5
3
4
4
3
2
3
4
5
GM-645
Gıdalarda Kurutma Teknolojisi I
4
4
3
4
5
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
GM-647
Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü
3
4
5
5
5
4
4
4
4
5
5
4
4
5
3
GM-649
Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods
4
5
5
3
4
3
4
5
4
3
4
3
4
4
5
GM-650
Zeytinyağı İşleme Teknolojisi
3
3
4
5
3
4
4
4
5
4
5
4
4
5
5
GM-652
Fermente Bitkisel Ürünler
4
3
2
1
4
4
4
4
4
3
3
3
4
4
4
GM-653
Beslenmede Karbonhidratların Önemi, Karbonhidrat Kimyası ve Metabolizması
3
3
3
3
4
5
5
4
3
3
4
5
3
4
4
GM-655
Süt Kimyası ve Biyokimyası
3
3
2
2
5
5
5
4
4
4
3
3
3
2
2
GM-656
Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri
5
3
0
5
0
3
3
3
5
3
0
0
4
0
0
GM-659
Gıda Sanayiinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi
4
3
2
0
3
4
5
2
2
3
3
5
2
2
5
GM-660
Gıda İşlemenin Besinsel Değerlendirmesi
3
0
0
0
4
5
4
3
2
4
3
0
2
3
4
GM-661
Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri
5
3
2
3
4
2
4
5
4
3
2
4
2
2
4
GM-662
Süt Endüstrisinde Gelişmeler
5
5
3
3
4
5
5
5
5
4
5
4
4
4
4
GM-663
İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri
3
3
3
3
4
3
2
5
2
4
4
4
1
3
5
GM-665
Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi
4
2
2
2
4
4
4
3
4
3
3
4
3
4
4
GM-666
Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II
3
1
0
5
3
4
3
4
4
4
4
3
4
3
2
GM-667
Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi
4
2
2
2
4
4
4
3
4
3
3
4
3
4
4
GM-670
Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi ve Kızartma İşlemi
5
2
2
1
4
4
5
3
5
5
4
5
3
5
5
GM-671
Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi
4
5
5
4
4
4
5
5
4
5
3
4
4
4
5
GM-672
Processed Meats
3
3
4
2
5
3
4
4
3
3
2
5
3
2
5
GM-673
Beslenmede Vitaminler
5
3
3
3
4
5
5
4
4
3
3
4
3
4
4
GM-674
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi
3
0
0
3
5
4
3
5
3
3
3
4
5
3
3
GM-675
Beslenmede Mineral Maddeler
3
3
3
3
4
5
5
4
3
3
4
5
3
4
4
GM-676
Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mayalar
4
3
3
3
4
4
4
4
4
3
3
4
4
3
4
GM-677
Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler
3
2
2
2
5
5
5
4
4
4
4
3
2
2
1
GM-679
Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi
4
1
2
1
5
3
4
4
5
2
3
3
2
3
4
GM-685
Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I
3
2
0
3
4
3
3
5
4
3
4
4
2
3
4
GM-687
Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi
2
2
1
3
4
1
4
3
4
3
3
4
5
5
4
GM-689
Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri
3
3
0
4
3
4
5
5
3
4
2
5
4
2
3
GM-691
Poultry Meat Processing
2
0
4
4
5
3
3
3
3
4
2
3
3
2
4
GM-693
Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality
4
1
5
4
4
5
4
4
2
3
3
3
4
2
3
YLGM-200
Uzmanlık Alan Dersi
4
3
5
5
5
4
3
4
3
3
3
4
5
3
3
YLGM-201
Uzmanlık Alan Dersi
3
3
3
4
4
3
5
5
5
4
3
4
5
3
3
YLGM-203
Uzmanlık Alan Dersi
3
3
3
4
4
3
5
5
5
4
3
4
5
3
3
YLGM-204
Uzmanlık Alan Dersi
3
3
3
4
4
3
5
5
5
4
3
4
5
3
3
YLGMS-101
Seminer
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
YLGMS-102
Seminer
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
YLGMT-301
Tez Çalışması
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
YLGMT-302
Tez Çalışması
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.