Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Şekerli Un Mamülleri |
|
Dersin Kodu |
: |
GM-608 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Dr.Öğr. ÜyesiDr. MEHMET SERTAÇ ÖZER |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Kek yapımını bilir. Kurabiye yapımını bilir. Şekerli unlu mamullerini bilir.
Bisküvi yapımını bilir
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Kek, kurabiye. şekerli unlu mamulleri ve bisküvi yapımı hakkında bilgi sahibi olur. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Yumuşak mamuller için un nitelikleri, bisküvi teknolojileri, gofret teknolojileri, kek teknolojileri, kurabiye teknolojileri, ürünlerin kalite kontroli |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Laboratuar |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Yumuşak mamuller için un nitelikleri 1 |
Kitaplar |
Anlatım |
|
2 |
Yumuşak mamuller için un nitelikleri 2 |
Kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
3 |
Yumuşak mamuller için un nitelikleri 3 |
Kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
4 |
Bisküvi teknolojileri |
Kitaplar |
Anlatım |
|
5 |
Bisküvi teknolojileri |
Kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
6 |
Gofret teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım |
|
7 |
Gofret teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
8 |
Kek teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım |
|
9 |
Kek teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
10 |
Kek teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
11 |
Kurabiye teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım |
|
12 |
Kurabiye teknolojileri |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
13 |
Kalite kontrol |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
14 |
Kalite kontrol |
İlgili kitaplar |
Anlatım ve laboratuar uygulaması |
|
15 |
Ara sınav |
İlgili kitaplar ve ders notları |
Yazılı sınav |
|
16/17 |
Final sınavı |
İlgili kitaplar ve ders notları |
Yazılı sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Gıda mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilir |
4 |
|
2 |
Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla incelemeyebilir, geliştirebilir ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilir |
5 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi´nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilir |
4 |
|
4 |
Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilir |
5 |
|
5 |
Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı Gıda Mühendsiliği alanlarında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilir ve derinleştirebilir |
4 |
|
6 |
Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası ilişkiyi kavrayabilir |
4 |
|
7 |
Gıda mühendisliğinde uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgiyi kullanarak disiplinlerarası bilgileri sentezleyerek yorumlayabilir ve yeni bilgi üretebilir |
4 |
|
8 |
Gıda ile ilgili sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak ve neden-sonuç ilişkisi kurarak çözümleyebilir
|
4 |
|
9 |
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir |
5 |
|
10 |
Gıda mühendisliği alanındaki uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar geliştirebilir ve sorumluluk alarak çözüm üretebilir |
5 |
|
11 |
Gıda mühendisliği alanındaki sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda önderlik yapabilir |
5 |
|
12 |
Gıda mühendisliği alanındaki edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve öğrenmesini yönlendirebilir |
5 |
|
13 |
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilir ve bu değerleri öğretebilir |
5 |
|
14 |
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir |
5 |
|
15 |
Gıda mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir |
5 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|