Program Bilgileri |
|
Program Hakkında Bilgi |
: |
Gıda Mühendisliği Bölümü eğitim-öğretim programının temel amacı sağlığa yararlı, güvenli, besleyici ve tüketilebilir nitelikte gıdaları üretebilme bilgi ve yeteneğini öğrencilere kazandırmaktır. Diğer amaçları araştırma yapmak ve gıda sanayii, tüketici ve diğer kuruluşlara kurs, seminer ve konferanslar düzenlemektir. |
|
Kazanılan Derece |
: |
Bu programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Gıda Mühendisliği(Tezli Yüksek Lisans) diploması verilir. |
|
Kazanılan Derecenin Düzeyi |
: |
Bu program, yüksek lisans düzeyinde eğitim veren bir programdır. |
|
Kayıt Kabul Koşulları |
: |
Bu programa öğrenciler "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. |
|
Önceki Programın Tanınması |
: |
Bu programda önceki öğrenmelerin tanınması Çukurova Üniversitesi Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri Enstitülerinin yönetmeliklerine göre yapılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. |
|
Kazanılan Derecenin Koşulları ve Kuralları |
: |
Bu programdan mezun olabilmek için programdaki tüm dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 3.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak gereklidir. |
|
Programın Özellikleri-Tanımı |
: |
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı eğitim-öğretim programının temel amacı sağlığa yararlı, güvenli, besleyici ve tüketilebilir nitelikte gıdaları üretebilme bilgi ve yeteneğini öğrencilere kazandırmaktır. Araştırma yapmak ve gıda ile ilgili kurum ve kuruluşlara kurs, seminer ve konferanslar düzenlemek diğer amaçları arasındadır. |
|
Temel Öğrenme Kazanımları |
: |
Temel Öğrenme Kazanımları listesi için lütfen tıklayınız. |
|
Mezunların Mesleki Profilleri |
: |
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren çalışmayı bağımsız olarak yürütür
Gıda mühendisliği alanındaki uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar geliştirebilir ve sorumluluk alarak çözüm üretebilir
Gıda mühendisliği alanındaki sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda önderlik yapabilir
Gıda mühendisliği alanındaki edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve öğrenmesini yönlendirebilir
Gıda mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilir
Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla incelemeyebilir, geliştirebilir ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilir
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi´nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilir
Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilir
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilir ve bu değerleri öğretebilir
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir
Gıda mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilir |
|
Üst Dereceye Geçiş |
: |
Bu programda yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Doktora programlarında öğrenim görebilirler. |
|
Ders Programı (AKTS Kredileri ile Birlikte) |
: |
Programdaki derslerin dağılımı için lütfen tıklayınız. |
|
Ölçme ve Değerlendirme |
: |
Bu programda sınavlar ve değerlendirmeler "Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınarak yapılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız. |
|
Mezuniyet Koşulları |
: |
4.00 üzerinden en az 3.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olma ve başarısız dersi bulunmama
Seminer verme
Bir tez hazırlama ve savunma |
|
Eğitim Şekli |
: |
Bu program Tam Zamanlı bir programdır. |
|
Program Sorumlusu |
: |
Prof. Dr. TURGUT CABAROĞLU |
|
Ders-Program Öğrenme Kazanımları Matris |
: |
Ders-Program Öğrenme Kazanımları Matrisi için lütfen tıklayınız. |
|