Ana Sayfa
Üniversite Hakkında Bilgi
Derece Programları
Öğrenciler İçin Genel Bilgi
English
Ziraat Fakültesi
>>Gıda Mühendisliği
DERECE PROGRAMLARI
Ön Lisans Derecesi
Lisans Derecesi
Yüksek Lisans Derecesi
Ders Kodu
Ders Adı
ÖK1
ÖK2
ÖK3
ÖK4
ÖK5
ÖK6
ÖK7
ÖK8
ÖK9
ÖK10
ÖK11
ÖK12
ÖK13
ÖK14
ÖK15
ÖK16
ÖK17
ÖK18
ENF101
Temel Bilgi. Tekn.
3
3
0
3
0
0
5
0
0
2
0
5
0
3
0
0
0
G 108
Matematik II
5
3
0
0
1
0
0
0
4
1
5
5
1
0
3
0
0
0
G 114
Biyoloji
3
1
4
2
2
1
1
1
3
4
4
4
3
1
1
0
0
0
G 124
Genel Ekonomi
2
0
2
0
1
0
0
0
2
2
3
3
3
0
0
0
2
0
G 125
Kimya
4
3
4
2
5
1
4
5
4
4
4
4
4
4
4
3
1
0
G 127
Matematik
5
0
1
0
3
0
0
0
4
1
5
5
0
0
0
0
0
0
G 129
Bilgisayar Destekli Çizim
3
0
0
3
2
0
0
0
4
0
3
2
0
0
0
0
0
0
G 138
Organik Kimya
4
3
3
4
3
3
4
4
3
3
3
4
4
3
3
3
3
3
G 224
Moleküler Biyoloji
2
1
5
2
3
4
4
2
3
3
2
2
1
1
2
2
2
3
G 230
Beslenme İlkeleri
5
0
5
0
0
5
0
0
2
0
4
5
0
0
4
0
0
0
G 233
Gıda Kimyası
5
4
5
0
1
4
0
0
1
0
3
5
0
0
4
1
0
0
G 234
Reaksiyon Kinetiği
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
2
G 235
Genel Mikrobiyoloji
3
3
5
4
3
4
4
5
4
4
4
3
3
3
3
4
4
0
G 239
Fizikokimya
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
0
G 241
Mühendislik Matematiği Ve Diferansiyel Denklemler
4
4
5
5
5
2
2
2
5
0
5
4
0
3
3
4
2
4
G 303
Gıda Mikrobiyolojisi 1
4
4
5
4
4
4
4
4
3
4
5
3
4
3
4
3
5
0
G 305
Gıda Analizleri 1
5
3
5
4
3
5
4
5
4
4
3
2
2
2
4
4
5
1
G 311
Enzimoloji
4
4
5
3
3
5
5
0
3
3
3
3
3
0
5
5
0
0
G 312
Enstrümantal Analiz
4
3
3
5
5
5
5
5
2
3
5
3
5
3
3
3
5
0
G 313
Hijyen Ve Sanitasyon
5
1
5
5
4
3
5
2
5
4
5
5
2
1
4
2
3
0
G 326
Gıda Kalite Güven. Yönt. Sist.
4
5
4
4
1
4
2
2
3
3
3
4
3
0
5
3
5
0
G 328
Gıda Güven. Ve Mikrobiy. Kalite
5
3
4
5
4
5
4
5
3
5
4
3
3
1
3
3
4
0
G 333
Staj
5
4
5
5
5
5
4
5
5
5
4
5
4
5
4
5
4
1
G 334
Staj
5
4
5
5
5
5
4
5
5
5
4
5
4
5
4
5
4
1
G 336
Gıda Analizleri 2
4
1
3
4
4
5
1
5
4
5
5
4
2
1
4
1
5
3
GM 449
Şarap Teknolojisi
5
5
5
5
3
4
4
5
3
3
4
4
3
0
4
4
2
0
GM 452
Yatırım Proje Hazırla. Ve Değ.
3
0
2
0
3
0
1
0
4
5
4
4
3
0
0
5
3
0
GM 455
Özel Gıdalar Teknolojisi
5
5
5
4
4
5
5
4
4
4
4
4
4
4
4
5
2
1
GM 456
Proses Uygulamaları
5
5
5
5
5
4
5
3
5
5
5
4
4
4
5
5
4
0
GM 458
Gıda Çevre İnsan İlişkisi
4
0
5
4
0
4
0
0
2
1
3
5
0
0
5
3
1
0
GM 459
Gıda Ambalaj Tekniği
5
4
4
5
5
4
5
3
5
4
5
5
4
4
5
4
4
0
GM 460
Toplu Besleme
5
3
5
5
1
5
5
0
5
5
3
3
0
0
5
5
5
0
GM 461
Gıda Katkı Maddeleri Ve Toksikoloji
4
3
5
4
4
4
2
2
3
4
4
4
3
3
4
3
5
0
GM 468
Duyusal Analiz
1
1
5
5
1
4
0
4
3
3
5
1
1
0
5
0
3
0
GM 470
Yüksek Alkol. İçkiler Tekno.
4
3
5
4
3
4
4
2
3
3
3
3
3
0
5
5
2
0
GM 471
Süt İşleme Teknolojisi
5
5
4
5
4
5
5
5
4
5
5
3
4
5
4
5
5
0
GM 472
Malt Ve Bira Teknolojisi
4
3
4
4
1
4
3
4
3
4
4
4
5
2
5
3
3
2
GM 473
Tahıl İşleme Teknolojisi
5
5
4
5
2
5
4
5
5
4
5
5
1
1
1
5
3
1
GM 474
Meyve - Sebze İşleme Teknolojisi
5
5
5
5
4
5
5
5
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
GM 475
Et Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
5
3
4
5
3
5
5
3
5
4
4
3
3
4
5
4
4
0
GM 476
Bitkisel Yağ Teknolojisi
5
5
5
5
4
5
4
5
4
4
4
5
5
5
5
4
4
4
GM 477
Gıda İşletmeciliği
4
0
1
1
3
1
0
0
4
4
5
5
5
0
3
2
5
0
GM 478
Soğuk Tekniği Ve Depolama
5
4
5
5
4
4
4
4
3
4
3
3
3
2
2
2
2
2
GM 479
Meyve Suyu Teknolojisi
5
5
5
5
4
5
4
5
4
5
5
5
5
5
5
5
5
4
GM-481
Gıda Mevzuatı
4
2
3
5
2
4
3
3
4
3
4
4
4
0
5
1
5
0
IG 101
Physics I
3
0
4
1
3
0
3
5
4
3
5
3
3
3
3
1
0
4
IG 102
Physics 2
3
1
5
3
3
0
2
3
3
3
3
3
0
2
2
2
0
4
IG 103
Introduction To Food Engineering
2
1
4
3
2
2
1
2
2
3
1
4
3
4
4
2
1
3
IG 104
Basic Processes İn Food Engineering And Deontology
3
2
5
3
3
3
2
1
2
1
2
5
2
4
4
2
2
0
IG 201
Analytical Chemistry
4
5
5
5
4
5
4
5
4
5
5
4
3
5
5
3
3
5
IG 202
Food Biochemistry
3
3
5
3
3
3
3
0
3
3
3
4
3
4
5
4
0
3
IG 203
Heat And Mass Balances
4
2
4
5
4
3
2
1
2
3
4
1
4
2
3
4
0
3
IG 204
Fluid Mechanics
4
3
5
4
4
3
2
1
2
3
4
1
4
2
3
4
0
3
IG 205
Engineering Thermodynamics
3
3
4
3
4
2
2
3
4
2
2
4
3
3
3
3
2
3
IG 206
Heat And Mass Transfer
3
4
4
3
4
2
3
3
4
4
4
4
4
5
4
3
3
5
IG 208
Scientific Research Methods
4
3
2
4
4
3
4
5
3
2
3
3
3
4
4
3
1
0
IG 210
Material Science
4
1
4
4
1
2
3
0
1
2
2
3
2
2
2
4
2
2
IG 301
Food Engineering Operations 1
4
5
5
5
5
4
5
3
5
4
5
4
4
4
5
5
3
0
IG 302
Food Engineering Operations 2
4
5
5
5
5
4
5
3
5
4
5
4
4
4
5
5
4
0
IG 303
Industrial Microbiology
4
2
5
4
0
3
4
5
4
4
4
3
3
3
5
2
1
1
IG 304
Food Biotechnology
5
2
5
5
1
4
4
5
4
3
4
5
3
4
5
3
3
1
IG 306
Process Design
5
5
5
4
5
4
5
4
5
5
5
4
4
4
5
5
5
0
MU 401
Mezuniyet Çalışması
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
MU 402
Mezuniyet Çalışması
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
MU 405
Yaz Stajı
4
1
5
4
1
3
3
5
2
5
3
1
3
0
4
1
3
0
MU 406
Yaz Stajı
5
4
4
1
1
3
3
5
2
5
3
1
3
0
4
1
3
0
* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.