Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Kafes Sistemlerinde Balık Yetiştiriciliği |
|
Dersin Kodu |
: |
SUF311 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
Birinci Aşama (Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
3 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
3 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. SUAT DİKEL |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Kafes sistemlerinin özellikleri çeşitleri kullanımı kurulumu bakımı ve onarı hakkında bilgilere sahip olmak
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Su Üürünleri Üretiminde kullanılan kafes sistemleri hakkında bilgi verme |
|
Dersin İçeriği |
: |
Su ürünlerinde kullanılan kafes sistemlerinin tanıtımı unsurların açıklanması, kullanım amaçları, sınıflandırılması, inşası, bakımı onarımı ve tasarlanması konuları işlenmektedir |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Okul derslikleri ve araştırma üniteleri |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
kafes sistemlerinin geçmişi ve felsefesi |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
2 |
Kafes sisteminin tanıtımı ve unsurları |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
3 |
Kafes sistemlerinin özellikleri ve sınıflandırılması |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
4 |
Kafes sistemlerinin örnekleri |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
5 |
Kafes sistemlerinde rutin yapılan operasyonlar |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
6 |
Kafes ve çevre |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
7 |
Kafeslerde alabalık ve tilapia yetiştiriciliği
|
kitaptan inceleme
|
oral presentasyon
|
|
8 |
Ara sınav
|
Ara sınav hazırlığı
|
yazılı sınav
|
|
9 |
Kafeslerde çipura ve levrek yetiştiriciliği |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
10 |
Kafeslerde orkinos ve alternatif türler yetiştiriciliği |
kitaptan inceleme |
oral presentasyon |
|
11 |
Ödev sunumları |
netten ve kitaplardan incelemeler |
oral presentasyon |
|
12 |
Ödev sunumları |
netten ve kitaplardan incelemeler |
oral presentasyon |
|
13 |
Ödev sunumları |
netten ve kitaplardan incelemeler |
oral presentasyon |
|
14 |
Ödev sunumları |
netten ve kitaplardan incelemeler |
oral presentasyon
|
|
15 |
Ödev sunumları
|
netten ve kitaplardan incelemeler
|
oral presentasyon
|
|
16/17 |
Sınav
|
sınav hazırlığı
|
test sınavı
|
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
3 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
3 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
4 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
5 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
5 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
5 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
4 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
5 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
2 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
5 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
3 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
5 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
3 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
3 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|