|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Sportif olta balıkçılığına giriş |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Sözlü anlatım |
|
2 |
Sportif balıkçılıkla ilgili mevzuata giriş |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Sözlü anlatım |
|
3 |
Sportif balıkçılıkla ilgili mevzuata devam |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Sözlü anlatım |
|
4 |
Oltaların genel ve yardımcı bileşenlerinin tanıtılması |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
5 |
İğne bağları ve uygulamaları |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
6 |
Misina bağları ve uygulamaları |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
7 |
Fırdöndü bağları ve uygulamaları |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama |
|
8 |
Arasınav |
Sınava hazırlık |
Yazılı |
|
9 |
Oltaların yapısal özelliklerinin hesaplanması |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
10 |
Sazan oltası yapımı, ödev |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
11 |
Çipura oltası yapımı, ödev |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
12 |
Kaşık oltalar ve yapımı, ödev |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
13 |
Sırtı takımları ve yapımı |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
14 |
Göl çalışması |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
15 |
Deniz çalışması |
Ders notlarının ve ilgili kaynakların okunması |
Uygulama ve sözlü anlatım |
|
16/17 |
Final sınavı |
Final sınavına hazırlık |
Yazılı |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
0 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
0 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
5 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
1 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
1 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
2 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
1 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
3 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
2 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
4 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
5 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
5 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
2 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
1 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|