|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Ölçme ve Birim sistemleri |
literatür tarama |
Sınıfta ders |
|
2 |
Vektörler ve vektör işlemleri |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
3 |
Tek boyutta hareket: Hız ve ivme kavramları |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
4 |
İki Boyutta hareket |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
5 |
Dinamik: Newton’un hareket yasaları |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
6 |
Newton yasalarının uygulamaları ve dairesel hareket |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
7 |
Problem Çözümü |
problem çözümü |
tartışma |
|
8 |
Ara sınav |
problem çözümü |
yazılı sınav |
|
9 |
Kütle Çekimi ve Kepler yasaları |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
10 |
İş ve Enerji |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
11 |
Enerjinin korunumu, problem çözümü |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
12 |
Lineer momentum ve korunumu, problem çözümü |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
13 |
Dönme hareketi ve Açısal Momentum |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
14 |
Statik denge |
iteratür tarama |
Sınıfta ders |
|
15 |
Problem Çözümü |
problem çözümü |
tartışma |
|
16/17 |
Final Sınavı |
problem çözümü |
yazılı sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır |
3 |
|
2 |
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir |
0 |
|
3 |
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur |
4 |
|
4 |
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer |
1 |
|
5 |
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir |
3 |
|
6 |
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar |
0 |
|
7 |
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır |
3 |
|
8 |
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder |
5 |
|
9 |
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir |
4 |
|
10 |
Ekip çalışmasına uyum sağlar |
3 |
|
11 |
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir |
5 |
|
12 |
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir |
3 |
|
13 |
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır |
3 |
|
14 |
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir |
3 |
|
15 |
Meslek etiğine saygılı olur |
3 |
|
16 |
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir |
1 |
|
17 |
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur |
0 |
|
18 |
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir |
4 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|