Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Entegre Sistemlerin Yetiştiricilikte Kullanılması |
|
Dersin Kodu |
: |
SY-535 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Resirküle ve entegre sistem elemanlarını kavrar Tatlısu ve deniz kapalı devre sistemler arasındaki farklılıkları analiz edebilir
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
SY-505 Principles of Aquaculture SY-512 Modern Yetiştiricilik Sistemleri
|
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Dersin amacı öğrencilere resirküle sistemler ile ilgili genel bilgi vermek, kaplı devre sistelerin genel dizynları hakkında bilgi dağarcıklarını genişletmek, çevre ile dost sistemler (kaplı devre ve entegre sistemler) bilgiler vermek. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Resirküle ve entegre sistemlerin tanımı, temel kurallar ve uygulama alanları; Neden resirküle ve entegre sistemler; Her iki sistemdeki temel su kriterleri; Tatlı su ve deniz sistemleri; Resirküle sistemlerin dizayn, operasyon ve yönetimleri; Atık su kontrolleri; Biyolojik fitre bakterilerinin biyolojisi ve üretimi; Resirküle ve entegre sistemlerin ilişkilendirilmesi; Çevre ile dost resirküle ve entegre modeller; Her iki sistemdeki genel enerji, su kalite bütçeleri. |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Resirküle ve entegre sistemlerin tanımı, temel kurallar ve uygulamaları I |
Ders notları ve presentation |
Power point sunusu ve ders notları |
|
2 |
Resirküle ve entegre sistemlerin tanımı, temel kurallar ve uygulama alanları II |
Ders notları ve presentation |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
3 |
Resirküle ve entegre sistemlerin tanımı, temel kurallar ve uygulama alanları III |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Video gösterisi ve grup tartışması |
|
4 |
Neden resirküle ve entegre sistemler |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
5 |
Tatlı su ve deniz sistemleri / Her iki sistemdeki temel su kriterleri I |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
6 |
Tatlı su ve deniz sistemleri / Her iki sistemdeki temel su kriterleri II |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Video gösterisi ve grup tartışması |
|
7 |
Ara sınav |
Öğrenci sunumları ve grup tartışması |
Öğrenci sunumları ve grup tartışması |
|
8 |
Resirküle sistemlerin dizayn, operasyon ve yönetimleri I |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
9 |
Resirküle sistemlerin dizayn, operasyon ve yönetimleri II |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
10 |
Resirküle sistemlerin atık su kontrolleri |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
11 |
Biyolojik fitre bakterilerinin biyolojisi ve üretimi I |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Video gösterisi ve grup tartışması |
|
12 |
Biyolojik fitre bakterilerinin biyolojisi ve üretimi II |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
13 |
Resirküle ve entegre sistemlerin ilişkilendirilmesi II |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
14 |
Çevre ile dost resirküle ve entegre modeller |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
15 |
Her iki sistemdeki enerji / su kalite bütçeleri |
Kitap okuma ve ev ödevi |
Power point sunular ve grup tartışması |
|
16/17 |
Yıl sonu sınavı |
Öğrenci sunumları ve grup tartışması |
Öğrenci sunumları ve grup tartışması |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. |
5 |
|
2 |
Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. |
4 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
4 |
|
4 |
Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
3 |
|
5 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
3 |
|
6 |
Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar |
4 |
|
7 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. |
4 |
|
8 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. |
3 |
|
9 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. |
2 |
|
10 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. |
5 |
|
11 |
Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. |
3 |
|
12 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. |
5 |
|
13 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. |
4 |
|
14 |
Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. |
3 |
|
15 |
Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
3 |
|
16 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. |
4 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|