Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Su Ürünleri Kafeslerinin Yapısal Özellikleri

Dersin Kodu : SY-525

Dersin Türü : Seçmeli

Dersin Aşaması : İkinci Aşama (Yüksek Lisans)

Dersin Yılı : 1

Dersin Dönemi : Güz (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 6

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. SUAT DİKEL

Dersin Öğrenme Kazanımları : Kafesler hakkında bilgi edinmek, kafes yapım tekniklerini öğrenmek. kafesleri sınıflandırmak, kafeste balık yetiştiriciliği mantığını algılamak.

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Kafeslerin yapısal özelliklerinin incelenmesi ve kafes yapım teknikleri ile kafes modellerinin özelliklerinin öğretimesi

Dersin İçeriği : kafesin tanımı, yararları diğer sistemlerden farkı, avantaj ve dezavantajları, kafesisn unsurları, çeşitleri sınıflandırılması gibi konular

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Deneme üniteleri ve sunum salonu


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Kafes sistemlerinin tanıtımı Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
2 Dünya çapında yapılan uygulama örnekleri Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
3 Yapısal malzemelerin tanıtımı Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
4 Yapısal malzemelerin karşılaştırılması Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
5 Kafes sistemlerinin uygulanması, denemesi, Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
6 Kafeslerde karşılaşılan sorunlar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
7 Kafeslerde yapılan rutin operasyonlar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
8 Kafeslerde yetiştiriciliği yapılan türlere örnekler alabalık, tilapia, çipura ve levreklerin kafes sistemlerinde yetiştiriciliği Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
9 Modern sistemlerin tanıtımı Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
10 Kafeslerde üretim modelleri Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
11 Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
12 Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
13 Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
14 Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
15 Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar Konu ile ilgili kitapları okumamak Oral sunum
16/17 Sınav sınav hazırlığı Sözlü sınav


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  Mevcut online dergiler, ve elde edilmiş makaleler. Dikel S., 2005.Kafes Balıkçılığı Kitabı.
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 100
    Ödev/Proje/Diğer 0 0
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. 3
2 Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. 4
3 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 3
4 Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. 4
5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. 4
6 Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar 4
7 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. 4
8 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. 4
9 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. 4
10 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. 4
11 Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. 3
12 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. 5
13 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. 5
14 Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. 4
15 Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. 3
16 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 2
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 15 3 45
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 15 6 90
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 3 3
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 3 3
Toplam İş Yükü: 141
Toplam İş Yükü / 25 (s): 5.64
Dersin AKTS Kredisi: 6