Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Su Ürünleri Kafeslerinin Yapısal Özellikleri |
|
Dersin Kodu |
: |
SY-525 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. SUAT DİKEL |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Kafesler hakkında bilgi edinmek, kafes yapım tekniklerini öğrenmek. kafesleri sınıflandırmak, kafeste balık yetiştiriciliği mantığını algılamak.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Kafeslerin yapısal özelliklerinin incelenmesi ve kafes yapım teknikleri ile kafes modellerinin özelliklerinin öğretimesi |
|
Dersin İçeriği |
: |
kafesin tanımı, yararları diğer sistemlerden farkı, avantaj ve dezavantajları, kafesisn unsurları, çeşitleri sınıflandırılması gibi konular |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Deneme üniteleri ve sunum salonu |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Kafes sistemlerinin tanıtımı |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
2 |
Dünya çapında yapılan uygulama örnekleri |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
3 |
Yapısal malzemelerin tanıtımı |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
4 |
Yapısal malzemelerin karşılaştırılması |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
5 |
Kafes sistemlerinin uygulanması, denemesi,
|
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
6 |
Kafeslerde karşılaşılan sorunlar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
7 |
Kafeslerde yapılan rutin operasyonlar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
8 |
Kafeslerde yetiştiriciliği yapılan türlere örnekler alabalık, tilapia, çipura ve levreklerin kafes sistemlerinde yetiştiriciliği |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
9 |
Modern sistemlerin tanıtımı |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
10 |
Kafeslerde üretim modelleri |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
11 |
Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
12 |
Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
13 |
Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
14 |
Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
15 |
Kafes sistemleri ile ilgili üniversitemizde yapılan çalışmalar ve yayınlanan çalışmalar |
Konu ile ilgili kitapları okumamak |
Oral sunum |
|
16/17 |
Sınav |
sınav hazırlığı |
Sözlü sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. |
3 |
|
2 |
Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. |
4 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
3 |
|
4 |
Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
4 |
|
5 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
4 |
|
6 |
Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar |
4 |
|
7 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. |
4 |
|
8 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. |
4 |
|
9 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. |
4 |
|
10 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. |
4 |
|
11 |
Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. |
3 |
|
12 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. |
5 |
|
13 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. |
5 |
|
14 |
Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. |
4 |
|
15 |
Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
3 |
|
16 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. |
2 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|