Ana Sayfa
Üniversite Hakkında Bilgi
Derece Programları
Öğrenciler İçin Genel Bilgi
English
Fen Bilimleri Enstitüsü
>>Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi
DERECE PROGRAMLARI
Ön Lisans Derecesi
Lisans Derecesi
Yüksek Lisans Derecesi
1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
YLSAİ-201
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
AKTS kredisi toplamı: 30
* Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
1. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SAİ-501
Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler
Seçmeli
6
SAİ-503
İleri Balık Besleme Biyokimyası
Seçmeli
6
SAİ-505
Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza
Seçmeli
6
SAİ-508
Labaratuvarda Çalışma Kuralları
Seçmeli
6
SAİ-509
İleri Besin Kimyası
Seçmeli
6
SAİ-511
Antioksidanlar
Seçmeli
6
SAİ-513
Surimi Teknolojisi
Seçmeli
6
SAİ-515
Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri
Seçmeli
6
SAİ-517
Balık Tütsüleme yöntemleri
Seçmeli
6
SAİ-521
Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri
Seçmeli
6
SAİ-525
Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri
Seçmeli
6
SAİ-527
Su Ürünleri Avcılığında Balık Davranışları
Seçmeli
6
SAİ-529
Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri
Seçmeli
6
SAİ-533
Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler
Seçmeli
6
SAİ-539
Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi
Seçmeli
6
SAİ-540
Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi
Seçmeli
6
SAİ-541
Su Ürünleri Toksinleri
Seçmeli
6
SAİ-543
Temel Avcılık Teknikleri
Seçmeli
6
SAİ-545
Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği
Seçmeli
6
SAİ-547
Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi
Seçmeli
6
SAİ-551
Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar
Seçmeli
6
SAİ-553
Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri
Seçmeli
6
YLSAİS-101
Seminer
Seçmeli
6
2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
YLSAİ-200
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
AKTS kredisi toplamı: 30
* Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
2. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SAİ-502
Karma Yemler ve Analiz Teknikleri
Seçmeli
6
SAİ-504
İleri Balık Besleme Fizyolojisi
Seçmeli
6
SAİ-506
Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
SAİ-522
Pareketalar ve Pareketalarla Avcılık
Seçmeli
6
SAİ-524
Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı
Seçmeli
6
SAİ-526
Pasif Av Araçlarında Seçicilik
Seçmeli
6
SAİ-530
Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler
Seçmeli
6
SAİ-532
Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi
Seçmeli
6
SAİ-536
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
Seçmeli
6
SAİ-540
Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi
Seçmeli
6
SAİ-546
Et Kalitesini Geliştiren Uygulamalar
Seçmeli
6
SAİ-548
Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler
Seçmeli
6
SAİ-552
Balıkçılıkta Alternatif Ürünler
Seçmeli
6
YLSAİS-102
Seminer
Seçmeli
6
3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
YLSAİ-203
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
YLSAİT-301
Tez Çalışması
Zorunlu
24
AKTS kredisi toplamı: 30
4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
YLSAİ-204
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
YLSAİT-302
Tez Çalışması
Zorunlu
24
AKTS kredisi toplamı: 30