Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  
Fen Bilimleri Enstitüsü >>Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
YLSAİ-201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
AKTS kredisi toplamı: 30
  * Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
  1. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SAİ-501 Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler Seçmeli 6
SAİ-503 İleri Balık Besleme Biyokimyası Seçmeli 6
SAİ-505 Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza Seçmeli 6
SAİ-508 Labaratuvarda Çalışma Kuralları Seçmeli 6
SAİ-509 İleri Besin Kimyası Seçmeli 6
SAİ-511 Antioksidanlar Seçmeli 6
SAİ-513 Surimi Teknolojisi Seçmeli 6
SAİ-515 Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri Seçmeli 6
SAİ-517 Balık Tütsüleme yöntemleri Seçmeli 6
SAİ-521 Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri Seçmeli 6
SAİ-525 Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri Seçmeli 6
SAİ-527 Su Ürünleri Avcılığında Balık Davranışları Seçmeli 6
SAİ-529 Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri Seçmeli 6
SAİ-533 Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler Seçmeli 6
SAİ-539 Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi Seçmeli 6
SAİ-540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi Seçmeli 6
SAİ-541 Su Ürünleri Toksinleri Seçmeli 6
SAİ-543 Temel Avcılık Teknikleri Seçmeli 6
SAİ-545 Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği Seçmeli 6
SAİ-547 Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi Seçmeli 6
SAİ-551 Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar Seçmeli 6
SAİ-553 Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri Seçmeli 6
YLSAİS-101 Seminer Seçmeli 6


  2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
YLSAİ-200 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
AKTS kredisi toplamı: 30
  * Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
  2. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SAİ-502 Karma Yemler ve Analiz Teknikleri Seçmeli 6
SAİ-504 İleri Balık Besleme Fizyolojisi Seçmeli 6
SAİ-506 Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
SAİ-522 Pareketalar ve Pareketalarla Avcılık Seçmeli 6
SAİ-524 Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı Seçmeli 6
SAİ-526 Pasif Av Araçlarında Seçicilik Seçmeli 6
SAİ-530 Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler Seçmeli 6
SAİ-532 Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi Seçmeli 6
SAİ-536 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Seçmeli 6
SAİ-540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi Seçmeli 6
SAİ-546 Et Kalitesini Geliştiren Uygulamalar Seçmeli 6
SAİ-548 Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler Seçmeli 6
SAİ-552 Balıkçılıkta Alternatif Ürünler Seçmeli 6
YLSAİS-102 Seminer Seçmeli 6


  3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
YLSAİ-203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
YLSAİT-301 Tez Çalışması Zorunlu 24
AKTS kredisi toplamı: 30
  4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
YLSAİ-204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
YLSAİT-302 Tez Çalışması Zorunlu 24
AKTS kredisi toplamı: 30