Ana Sayfa
Üniversite Hakkında Bilgi
Derece Programları
Öğrenciler İçin Genel Bilgi
English
Fen Bilimleri Enstitüsü
>>Gıda Mühendisliği(Tezli YL)
DERECE PROGRAMLARI
Ön Lisans Derecesi
Lisans Derecesi
Yüksek Lisans Derecesi
1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
YLGM-201
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
AKTS kredisi toplamı: 30
* Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
1. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
GM-515
The Freezing Preservation of Foods
Seçmeli
6
GM-517
Reçel, Marmelat ve Jele yapım tekniği
Seçmeli
6
GM-523
Beslenmede Lipidlerin Önemi, Lipid Kimyası ve Metabolizması
Seçmeli
6
GM-529
Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar
Seçmeli
6
GM-567
Gıdalarda Aroma Maddeleri
Seçmeli
6
GM-573
Enzim Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-583
Şarap Kimyası
Seçmeli
6
GM-606
Deneysel Ekmekçilik
Seçmeli
6
GM-609
Dondurma Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-610
Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri
Seçmeli
6
GM-613
Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol
Seçmeli
6
GM-627
Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması
Seçmeli
6
GM-631
Süt Endüstrisi ve Organizasyonu
Seçmeli
6
GM-645
Gıdalarda Kurutma Teknolojisi I
Seçmeli
6
GM-647
Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü
Seçmeli
6
GM-649
Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods
Seçmeli
6
GM-653
Beslenmede Karbonhidratların Önemi, Karbonhidrat Kimyası ve Metabolizması
Seçmeli
6
GM-655
Süt Kimyası ve Biyokimyası
Seçmeli
6
GM-659
Gıda Sanayiinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi
Seçmeli
6
GM-660
Gıda İşlemenin Besinsel Değerlendirmesi
Seçmeli
6
GM-661
Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
GM-663
İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
GM-665
Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi
Seçmeli
6
GM-666
Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II
Seçmeli
6
GM-667
Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi
Seçmeli
6
GM-671
Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-673
Beslenmede Vitaminler
Seçmeli
6
GM-675
Beslenmede Mineral Maddeler
Seçmeli
6
GM-677
Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler
Seçmeli
6
GM-679
Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi
Seçmeli
6
GM-685
Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I
Seçmeli
6
GM-687
Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi
Seçmeli
6
GM-689
Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
GM-691
Poultry Meat Processing
Seçmeli
6
GM-693
Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality
Seçmeli
6
YLGMS-101
Seminer
Seçmeli
6
2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
YLGM-200
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
AKTS kredisi toplamı: 30
* Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
2. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
GM-520
Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrolu
Seçmeli
6
GM-530
Özel Durumlarda Beslenme
Seçmeli
6
GM-534
Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme
Seçmeli
6
GM-546
Fermantasyon Biyokimyası
Seçmeli
6
GM-554
Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
GM-570
Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri
Seçmeli
6
GM-572
Snack Food Technology
Seçmeli
6
GM-576
Peynir Üretim Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-584
Fermente Süt Ürünleri
Seçmeli
6
GM-602
Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler
Seçmeli
6
GM-604
İçme Sütü Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-608
Şekerli Un Mamülleri
Seçmeli
6
GM-610
Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri
Seçmeli
6
GM-616
Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri
Seçmeli
6
GM-618
Food Emulsions
Seçmeli
6
GM-628
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
Seçmeli
6
GM-630
Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları
Seçmeli
6
GM-632
Aroma Biyoteknolojisi
Seçmeli
6
GM-634
Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar
Seçmeli
6
GM-640
Gıdalarda Kurutma Teknolojisi II
Seçmeli
6
GM-642
Beslenmede Proteinlerin Önemi, Protein Kimyası ve Metabolizması
Seçmeli
6
GM-644
Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour)
Seçmeli
6
GM-650
Zeytinyağı İşleme Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-652
Fermente Bitkisel Ürünler
Seçmeli
6
GM-656
Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri
Seçmeli
6
GM-662
Süt Endüstrisinde Gelişmeler
Seçmeli
6
GM-670
Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi ve Kızartma İşlemi
Seçmeli
6
GM-672
Processed Meats
Seçmeli
6
GM-674
Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi
Seçmeli
6
GM-676
Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mayalar
Seçmeli
6
YLGMS-102
Seminer
Seçmeli
6
3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
YLGM-203
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
YLGMT-301
Tez Çalışması
Zorunlu
24
AKTS kredisi toplamı: 30
4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
YLGM-204
Uzmanlık Alan Dersi
Zorunlu
6
YLGMT-302
Tez Çalışması
Zorunlu
24
AKTS kredisi toplamı: 30