Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  
Fen Bilimleri Enstitüsü >>Gıda Mühendisliği(Tezli YL)

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
YLGM-201 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
AKTS kredisi toplamı: 30
  * Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
  1. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
GM-515 The Freezing Preservation of Foods Seçmeli 6
GM-517 Reçel, Marmelat ve Jele yapım tekniği Seçmeli 6
GM-523 Beslenmede Lipidlerin Önemi, Lipid Kimyası ve Metabolizması Seçmeli 6
GM-529 Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar Seçmeli 6
GM-567 Gıdalarda Aroma Maddeleri Seçmeli 6
GM-573 Enzim Teknolojisi Seçmeli 6
GM-583 Şarap Kimyası Seçmeli 6
GM-606 Deneysel Ekmekçilik Seçmeli 6
GM-609 Dondurma Teknolojisi Seçmeli 6
GM-610 Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri Seçmeli 6
GM-613 Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol Seçmeli 6
GM-627 Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması Seçmeli 6
GM-631 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu Seçmeli 6
GM-645 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi I Seçmeli 6
GM-647 Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü Seçmeli 6
GM-649 Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods Seçmeli 6
GM-653 Beslenmede Karbonhidratların Önemi, Karbonhidrat Kimyası ve Metabolizması Seçmeli 6
GM-655 Süt Kimyası ve Biyokimyası Seçmeli 6
GM-659 Gıda Sanayiinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi Seçmeli 6
GM-660 Gıda İşlemenin Besinsel Değerlendirmesi Seçmeli 6
GM-661 Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
GM-663 İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
GM-665 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Seçmeli 6
GM-666 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II Seçmeli 6
GM-667 Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi Seçmeli 6
GM-671 Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi Seçmeli 6
GM-673 Beslenmede Vitaminler Seçmeli 6
GM-675 Beslenmede Mineral Maddeler Seçmeli 6
GM-677 Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler Seçmeli 6
GM-679 Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi Seçmeli 6
GM-685 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I Seçmeli 6
GM-687 Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi Seçmeli 6
GM-689 Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
GM-691 Poultry Meat Processing Seçmeli 6
GM-693 Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality Seçmeli 6
YLGMS-101 Seminer Seçmeli 6


  2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
YLGM-200 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
AKTS kredisi toplamı: 30
  * Her iki yarıyılda da seçmeli olarak yer alan "Seminer" dersinin yönetmelik hükümlerine göre sadece birinin seçilmesi gerekmektedir.
  2. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
GM-520 Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrolu Seçmeli 6
GM-530 Özel Durumlarda Beslenme Seçmeli 6
GM-534 Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme Seçmeli 6
GM-546 Fermantasyon Biyokimyası Seçmeli 6
GM-554 Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
GM-570 Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri Seçmeli 6
GM-572 Snack Food Technology Seçmeli 6
GM-576 Peynir Üretim Teknolojisi Seçmeli 6
GM-584 Fermente Süt Ürünleri Seçmeli 6
GM-602 Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler Seçmeli 6
GM-604 İçme Sütü Teknolojisi Seçmeli 6
GM-608 Şekerli Un Mamülleri Seçmeli 6
GM-610 Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri Seçmeli 6
GM-616 Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri Seçmeli 6
GM-618 Food Emulsions Seçmeli 6
GM-628 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri Seçmeli 6
GM-630 Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları Seçmeli 6
GM-632 Aroma Biyoteknolojisi Seçmeli 6
GM-634 Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar Seçmeli 6
GM-640 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi II Seçmeli 6
GM-642 Beslenmede Proteinlerin Önemi, Protein Kimyası ve Metabolizması Seçmeli 6
GM-644 Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour) Seçmeli 6
GM-650 Zeytinyağı İşleme Teknolojisi Seçmeli 6
GM-652 Fermente Bitkisel Ürünler Seçmeli 6
GM-656 Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri Seçmeli 6
GM-662 Süt Endüstrisinde Gelişmeler Seçmeli 6
GM-670 Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi ve Kızartma İşlemi Seçmeli 6
GM-672 Processed Meats Seçmeli 6
GM-674 Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi Seçmeli 6
GM-676 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mayalar Seçmeli 6
YLGMS-102 Seminer Seçmeli 6


  3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
YLGM-203 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
YLGMT-301 Tez Çalışması Zorunlu 24
AKTS kredisi toplamı: 30
  4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
YLGM-204 Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 6
YLGMT-302 Tez Çalışması Zorunlu 24
AKTS kredisi toplamı: 30