Ana Sayfa
Üniversite Hakkında Bilgi
Derece Programları
Öğrenciler İçin Genel Bilgi
English
Ziraat Fakültesi
>>Gıda Mühendisliği
DERECE PROGRAMLARI
Ön Lisans Derecesi
Lisans Derecesi
Yüksek Lisans Derecesi
1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS101
Alan Dışı Seçmeli 1
Seçmeli
3
AIIT101
Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi I
Zorunlu
2
ENF101
Temel Bilgi. Tekn.
Zorunlu
4
G 125
Kimya
Zorunlu
4
G 127
Matematik
Zorunlu
4
IG 101
Physics I
Zorunlu
3
IG 103
Introduction To Food Engineering
Zorunlu
4
TD 101
Türk Dili I
Zorunlu
2
AKTS kredisi toplamı: 26
2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS102
Alan Dışı Seçmeli 1
Seçmeli
3
AIIT102
Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi II
Zorunlu
2
G 108
Matematik II
Zorunlu
4
G 114
Biyoloji
Zorunlu
5
G 124
Genel Ekonomi
Zorunlu
3
G 138
Organik Kimya
Zorunlu
4
IG 102
Physics 2
Zorunlu
3
IG 104
Basic Processes İn Food Engineering And Deontology
Zorunlu
4
TD 102
Türk Dili II
Zorunlu
2
AKTS kredisi toplamı: 30
3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS201
Alan Dışı Seçmeli 2
Seçmeli
3
G 233
Gıda Kimyası
Zorunlu
4
G 235
Genel Mikrobiyoloji
Zorunlu
4
G 239
Fizikokimya
Zorunlu
3
G 241
Mühendislik Matematiği Ve Diferansiyel Denklemler
Zorunlu
4
IG 201
Analytical Chemistry
Zorunlu
4
IG 203
Heat And Mass Balances
Zorunlu
4
IG 205
Engineering Thermodynamics
Zorunlu
4
AKTS kredisi toplamı: 30
4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS202
Alan Dışı Seçmeli 3
Seçmeli
3
G 129
Bilgisayar Destekli Çizim
Zorunlu
4
G 224
Moleküler Biyoloji
Zorunlu
2
G 230
Beslenme İlkeleri
Zorunlu
3
G 234
Reaksiyon Kinetiği
Zorunlu
2
IG 202
Food Biochemistry
Zorunlu
4
IG 204
Fluid Mechanics
Zorunlu
4
IG 206
Heat And Mass Transfer
Zorunlu
4
IG 208
Scientific Research Methods
Zorunlu
4
IG 210
Material Science
Zorunlu
4
AKTS kredisi toplamı: 34
5. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS301
Alan Dışı Seçmeli 4
Seçmeli
3
G 303
Gıda Mikrobiyolojisi 1
Zorunlu
5
G 305
Gıda Analizleri 1
Zorunlu
5
G 311
Enzimoloji
Zorunlu
3
G 313
Hijyen Ve Sanitasyon
Zorunlu
3
G 333
Staj
Zorunlu
2
IG 301
Food Engineering Operations 1
Zorunlu
4
IG 303
Industrial Microbiology
Zorunlu
5
AKTS kredisi toplamı: 30
6. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ADS302
Alan Dışı Seçmeli 5
Seçmeli
3
G 312
Enstrümantal Analiz
Zorunlu
4
G 326
Gıda Kalite Güven. Yönt. Sist.
Zorunlu
3
G 328
Gıda Güven. Ve Mikrobiy. Kalite
Zorunlu
4
G 334
Staj
Zorunlu
2
G 336
Gıda Analizleri 2
Zorunlu
4
IG 302
Food Engineering Operations 2
Zorunlu
3
IG 304
Food Biotechnology
Zorunlu
4
IG 306
Process Design
Zorunlu
3
AKTS kredisi toplamı: 30
7. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
MU 401
Mezuniyet Çalışması
Zorunlu
2
MU 405
Yaz Stajı
Zorunlu
4
AKTS kredisi toplamı: 30
7. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
GM 449
Şarap Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 455
Özel Gıdalar Teknolojisi
Seçmeli
3
GM 459
Gıda Ambalaj Tekniği
Seçmeli
3
GM 461
Gıda Katkı Maddeleri Ve Toksikoloji
Seçmeli
3
GM 471
Süt İşleme Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 473
Tahıl İşleme Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 475
Et Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 477
Gıda İşletmeciliği
Seçmeli
3
GM 479
Meyve Suyu Teknolojisi
Seçmeli
4
GM-481
Gıda Mevzuatı
Seçmeli
3
8. Yarıyıl Ders Planı
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERSLER
Seçmeli
24
MU 402
Mezuniyet Çalışması
Zorunlu
2
MU 406
Yaz Stajı
Zorunlu
4
AKTS kredisi toplamı: 30
8. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu
Adı
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
GM 452
Yatırım Proje Hazırla. Ve Değ.
Seçmeli
4
GM 456
Proses Uygulamaları
Seçmeli
3
GM 458
Gıda Çevre İnsan İlişkisi
Seçmeli
3
GM 460
Toplu Besleme
Seçmeli
3
GM 468
Duyusal Analiz
Seçmeli
3
GM 470
Yüksek Alkol. İçkiler Tekno.
Seçmeli
3
GM 472
Malt Ve Bira Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 474
Meyve - Sebze İşleme Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 476
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Seçmeli
4
GM 478
Soğuk Tekniği Ve Depolama
Seçmeli
3