Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  
Ziraat Fakültesi >>Gıda Mühendisliği

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  1. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS101 Alan Dışı Seçmeli 1 Seçmeli 3
AIIT101 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi I Zorunlu 2
ENF101 Temel Bilgi. Tekn. Zorunlu 4
G 125 Kimya Zorunlu 4
G 127 Matematik Zorunlu 4
IG 101 Physics I Zorunlu 3
IG 103 Introduction To Food Engineering Zorunlu 4
TD 101 Türk Dili I Zorunlu 2
AKTS kredisi toplamı: 26
  2. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS102 Alan Dışı Seçmeli 1 Seçmeli 3
AIIT102 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi II Zorunlu 2
G 108 Matematik II Zorunlu 4
G 114 Biyoloji Zorunlu 5
G 124 Genel Ekonomi Zorunlu 3
G 138 Organik Kimya Zorunlu 4
IG 102 Physics 2 Zorunlu 3
IG 104 Basic Processes İn Food Engineering And Deontology Zorunlu 4
TD 102 Türk Dili II Zorunlu 2
AKTS kredisi toplamı: 30
  3. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS201 Alan Dışı Seçmeli 2 Seçmeli 3
G 233 Gıda Kimyası Zorunlu 4
G 235 Genel Mikrobiyoloji Zorunlu 4
G 239 Fizikokimya Zorunlu 3
G 241 Mühendislik Matematiği Ve Diferansiyel Denklemler Zorunlu 4
IG 201 Analytical Chemistry Zorunlu 4
IG 203 Heat And Mass Balances Zorunlu 4
IG 205 Engineering Thermodynamics Zorunlu 4
AKTS kredisi toplamı: 30
  4. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS202 Alan Dışı Seçmeli 3 Seçmeli 3
G 129 Bilgisayar Destekli Çizim Zorunlu 4
G 224 Moleküler Biyoloji Zorunlu 2
G 230 Beslenme İlkeleri Zorunlu 3
G 234 Reaksiyon Kinetiği Zorunlu 2
IG 202 Food Biochemistry Zorunlu 4
IG 204 Fluid Mechanics Zorunlu 4
IG 206 Heat And Mass Transfer Zorunlu 4
IG 208 Scientific Research Methods Zorunlu 4
IG 210 Material Science Zorunlu 4
AKTS kredisi toplamı: 34
  5. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS301 Alan Dışı Seçmeli 4 Seçmeli 3
G 303 Gıda Mikrobiyolojisi 1 Zorunlu 5
G 305 Gıda Analizleri 1 Zorunlu 5
G 311 Enzimoloji Zorunlu 3
G 313 Hijyen Ve Sanitasyon Zorunlu 3
G 333 Staj Zorunlu 2
IG 301 Food Engineering Operations 1 Zorunlu 4
IG 303 Industrial Microbiology Zorunlu 5
AKTS kredisi toplamı: 30
  6. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ADS302 Alan Dışı Seçmeli 5 Seçmeli 3
G 312 Enstrümantal Analiz Zorunlu 4
G 326 Gıda Kalite Güven. Yönt. Sist. Zorunlu 3
G 328 Gıda Güven. Ve Mikrobiy. Kalite Zorunlu 4
G 334 Staj Zorunlu 2
G 336 Gıda Analizleri 2 Zorunlu 4
IG 302 Food Engineering Operations 2 Zorunlu 3
IG 304 Food Biotechnology Zorunlu 4
IG 306 Process Design Zorunlu 3
AKTS kredisi toplamı: 30
  7. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
MU 401 Mezuniyet Çalışması Zorunlu 2
MU 405 Yaz Stajı Zorunlu 4
AKTS kredisi toplamı: 30
  7. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
GM 449 Şarap Teknolojisi Seçmeli 4
GM 455 Özel Gıdalar Teknolojisi Seçmeli 3
GM 459 Gıda Ambalaj Tekniği Seçmeli 3
GM 461 Gıda Katkı Maddeleri Ve Toksikoloji Seçmeli 3
GM 471 Süt İşleme Teknolojisi Seçmeli 4
GM 473 Tahıl İşleme Teknolojisi Seçmeli 4
GM 475 Et Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Seçmeli 4
GM 477 Gıda İşletmeciliği Seçmeli 3
GM 479 Meyve Suyu Teknolojisi Seçmeli 4
GM-481 Gıda Mevzuatı Seçmeli 3


  8. Yarıyıl Ders Planı
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERSLER Seçmeli 24
MU 402 Mezuniyet Çalışması Zorunlu 2
MU 406 Yaz Stajı Zorunlu 4
AKTS kredisi toplamı: 30
  8. Yarıyıl Alan İçi Seçmeli Ders Listesi
Kodu Adı Zorunlu/Seçmeli AKTS
GM 452 Yatırım Proje Hazırla. Ve Değ. Seçmeli 4
GM 456 Proses Uygulamaları Seçmeli 3
GM 458 Gıda Çevre İnsan İlişkisi Seçmeli 3
GM 460 Toplu Besleme Seçmeli 3
GM 468 Duyusal Analiz Seçmeli 3
GM 470 Yüksek Alkol. İçkiler Tekno. Seçmeli 3
GM 472 Malt Ve Bira Teknolojisi Seçmeli 4
GM 474 Meyve - Sebze İşleme Teknolojisi Seçmeli 4
GM 476 Bitkisel Yağ Teknolojisi Seçmeli 4
GM 478 Soğuk Tekniği Ve Depolama Seçmeli 3