Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  
Fen Bilimleri Enstitüsü >>Gıda Mühendisliği(Tezli YL)

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

Ders Kodu Ders Adı ÖK1 ÖK2 ÖK3 ÖK4 ÖK5 ÖK6 ÖK7 ÖK8 ÖK9 ÖK10 ÖK11 ÖK12 ÖK13 ÖK14 ÖK15
GM-515 The Freezing Preservation of Foods 3 3 4 1 4 4 4 3 3 3 4 3 2 2 4
GM-517 Reçel, Marmelat ve Jele yapım tekniği 3 3 4 1 4 4 3 4 2 3 4 4 3 3 4
GM-520 Meyve ve Sebze Ürünlerinde Kalite Kontrolu 3 3 4 1 4 4 3 4 3 3 4 4 3 3 3
GM-523 Beslenmede Lipidlerin Önemi, Lipid Kimyası ve Metabolizması 3 3 3 3 4 5 5 4 3 3 4 5 3 4 4
GM-529 Bazı Gıdaların Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar 4 3 3 3 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4 4
GM-530 Özel Durumlarda Beslenme 3 3 3 3 3 4 4 4 3 3 4 5 3 4 3
GM-534 Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme 3 4 3 3 3 4 4 5 5 4 4 0 4 4 5
GM-546 Fermantasyon Biyokimyası 4 4 2 2 4 4 4 4 4 4 3 4 3 4 4
GM-554 Süt ve Süt Ürünlerinde Temel Analiz Yöntemleri 5 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 5 4 4 4
GM-567 Gıdalarda Aroma Maddeleri 3 2 0 1 5 3 2 3 3 3 2 2 3 1 2
GM-570 Alkollü İçkiler ve Analiz Yöntemleri 4 2 0 3 5 4 5 5 4 4 2 3 3 2 3
GM-572 Snack Food Technology 3 4 4 1 4 4 3 3 3 3 4 3 3 3 4
GM-573 Enzim Teknolojisi 4 3 4 4 5 4 5 3 3 4 4 4 4 4 4
GM-576 Peynir Üretim Teknolojisi 3 3 3 3 5 5 4 4 4 4 3 4 3 2 2
GM-583 Şarap Kimyası 2 3 0 3 5 4 3 3 2 3 3 3 2 1 3
GM-584 Fermente Süt Ürünleri 4 4 4 4 4 4 5 4 5 5 4 4 4 5 5
GM-602 Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler 4 3 0 0 4 5 3 3 3 2 2 4 5 3 4
GM-604 İçme Sütü Teknolojisi 5 4 4 4 5 5 5 4 5 4 5 4 4 5 5
GM-606 Deneysel Ekmekçilik 5 5 4 5 4 4 3 4 5 5 5 5 5 4 5
GM-608 Şekerli Un Mamülleri 4 5 4 5 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5
GM-609 Dondurma Teknolojisi 5 5 5 4 5 4 5 4 4 5 5 4 4 4 5
GM-610 Tahıl Ekstrüzyon Ürünleri 4 4 4 4 5 4 4 5 3 4 4 4 5 5 5
GM-613 Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol 4 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4 4 4 5
GM-616 Gıda sektöründe Kalite Yönetim Sistemleri 3 3 0 2 4 3 4 4 5 2 3 3 3 4 3
GM-618 Food Emulsions 3 2 5 4 5 3 5 4 4 5 4 5 3 5 5
GM-627 Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Dayandırılması 4 3 3 3 3 4 4 3 4 3 3 4 4 4 4
GM-628 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 5 3 3 4 4 4 3 5 5 4 3 4 4 5 5
GM-630 Süt Ürünlerinin Ambalajlanmaları ve Soğuk Muhafazaları 3 3 2 3 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2
GM-631 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu 5 4 4 4 4 5 5 4 5 4 4 4 5 4 4
GM-632 Aroma Biyoteknolojisi 5 4 0 2 5 4 3 3 4 2 3 3 3 2 3
GM-634 Mikroorganizma Genetiği ve Genetik Manipülasyonlar 4 2 0 0 4 5 4 2 2 1 2 5 2 2 3
GM-640 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi II 3 3 3 4 5 4 3 4 4 4 3 4 4 3 4
GM-642 Beslenmede Proteinlerin Önemi, Protein Kimyası ve Metabolizması 3 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3 4 3 3 4
GM-644 Gıdalarda Koku ve Tat Kusurları (off-flavour) 3 2 2 3 4 4 5 3 4 4 3 2 3 4 5
GM-645 Gıdalarda Kurutma Teknolojisi I 4 4 3 4 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
GM-647 Yemeklik Yağların Analitik Kalite Kontrolü 3 4 5 5 5 4 4 4 4 5 5 4 4 5 3
GM-649 Phenolic Compounds & Antioxidants in Foods 4 5 5 3 4 3 4 5 4 3 4 3 4 4 5
GM-650 Zeytinyağı İşleme Teknolojisi 3 3 4 5 3 4 4 4 5 4 5 4 4 5 5
GM-652 Fermente Bitkisel Ürünler 4 3 2 1 4 4 4 4 4 3 3 3 4 4 4
GM-653 Beslenmede Karbonhidratların Önemi, Karbonhidrat Kimyası ve Metabolizması 3 3 3 3 4 5 5 4 3 3 4 5 3 4 4
GM-655 Süt Kimyası ve Biyokimyası 3 3 2 2 5 5 5 4 4 4 3 3 3 2 2
GM-656 Kaynak Organizasyonu ve Etkili Sunum Teknikleri 5 3 0 5 0 3 3 3 5 3 0 0 4 0 0
GM-659 Gıda Sanayiinde Mikrodalga Kulanımı ve Mikrodalga-Mikroorganizma İlişkisi 4 3 2 0 3 4 5 2 2 3 3 5 2 2 5
GM-660 Gıda İşlemenin Besinsel Değerlendirmesi 3 0 0 0 4 5 4 3 2 4 3 0 2 3 4
GM-661 Aroma Maddeleri Analiz Yöntemleri 5 3 2 3 4 2 4 5 4 3 2 4 2 2 4
GM-662 Süt Endüstrisinde Gelişmeler 5 5 3 3 4 5 5 5 5 4 5 4 4 4 4
GM-663 İleri Enstrümental Analiz Yöntemleri 3 3 3 3 4 3 2 5 2 4 4 4 1 3 5
GM-665 Maya Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi 4 2 2 2 4 4 4 3 4 3 3 4 3 4 4
GM-666 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri II 3 1 0 5 3 4 3 4 4 4 4 3 4 3 2
GM-667 Laktik Asit Bakterileri Fizyolojisi ve Biyoteknolojisi 4 2 2 2 4 4 4 3 4 3 3 4 3 4 4
GM-670 Kızartma Yağı Üretim Teknolojisi ve Kızartma İşlemi 5 2 2 1 4 4 5 3 5 5 4 5 3 5 5
GM-671 Yemeklik Yağ İşleme Teknolojisi 4 5 5 4 4 4 5 5 4 5 3 4 4 4 5
GM-672 Processed Meats 3 3 4 2 5 3 4 4 3 3 2 5 3 2 5
GM-673 Beslenmede Vitaminler 5 3 3 3 4 5 5 4 4 3 3 4 3 4 4
GM-674 Geleneksel Et Ürünleri Teknolojisi 3 0 0 3 5 4 3 5 3 3 3 4 5 3 3
GM-675 Beslenmede Mineral Maddeler 3 3 3 3 4 5 5 4 3 3 4 5 3 4 4
GM-676 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mayalar 4 3 3 3 4 4 4 4 4 3 3 4 4 3 4
GM-677 Temel Süt Ürünleri Üretiminde Anahtar Bilgiler 3 2 2 2 5 5 5 4 4 4 4 3 2 2 1
GM-679 Duyusal Analiz Yöntemleri ve Panelist Eğitimi 4 1 2 1 5 3 4 4 5 2 3 3 2 3 4
GM-685 Biyoteknolojide Ayırma ve Saflaştırma Teknikleri I 3 2 0 3 4 3 3 5 4 3 4 4 2 3 4
GM-687 Yağ Sanayi Atıklarının Değerlendirilmesi ve Atık Yönetimi 2 2 1 3 4 1 4 3 4 3 3 4 5 5 4
GM-689 Gıda Mühendisliğinde Bilimsel Araştırma ve Analiz Yöntemleri 3 3 0 4 3 4 5 5 3 4 2 5 4 2 3
GM-691 Poultry Meat Processing 2 0 4 4 5 3 3 3 3 4 2 3 3 2 4
GM-693 Technology of Meat Processing and Improving Meat Quality 4 1 5 4 4 5 4 4 2 3 3 3 4 2 3
YLGM-200 Uzmanlık Alan Dersi 4 3 5 5 5 4 3 4 3 3 3 4 5 3 3
YLGM-201 Uzmanlık Alan Dersi 3 3 3 4 4 3 5 5 5 4 3 4 5 3 3
YLGM-203 Uzmanlık Alan Dersi 3 3 3 4 4 3 5 5 5 4 3 4 5 3 3
YLGM-204 Uzmanlık Alan Dersi 3 3 3 4 4 3 5 5 5 4 3 4 5 3 3
YLGMS-101 Seminer 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
YLGMS-102 Seminer 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
YLGMT-301 Tez Çalışması 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
YLGMT-302 Tez Çalışması 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* İlişki düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.