Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Staj |
|
Dersin Kodu |
: |
G 333 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Birinci Aşama (Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
3 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
2 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. HASAN FENERCİOĞLU Prof.Dr. CAHİDE YAĞMUR Prof.Dr. MEHMET GÜVEN Prof.Dr. TURGUT CABAROĞLU Dr.Öğr. ÜyesiDr. IŞIL VAR Dr.Öğr. ÜyesiDr. MEHMET SERTAÇ ÖZER Prof.Dr. NURAY GÜZELER |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir Örnek almayı ve hazırlamayı bilir. Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik, laboratuvar |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
2 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
3 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
4 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
5 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
6 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
7 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
8 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
9 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
10 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
11 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
12 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
13 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
14 |
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması |
İlgili ders notları |
Anlatım, laboratuvar uygulaması |
|
15 |
Ara sınav |
İlgili ders notları |
Yazılı sınav |
|
16/17 |
Final sınavı |
İlgili ders notları |
Yazılı sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır |
5 |
|
2 |
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir |
4 |
|
3 |
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur |
5 |
|
4 |
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer |
5 |
|
5 |
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir |
5 |
|
6 |
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar |
5 |
|
7 |
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır |
4 |
|
8 |
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder |
5 |
|
9 |
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir |
5 |
|
10 |
Ekip çalışmasına uyum sağlar |
5 |
|
11 |
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir |
4 |
|
12 |
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir |
5 |
|
13 |
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır |
4 |
|
14 |
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir |
5 |
|
15 |
Meslek etiğine saygılı olur |
4 |
|
16 |
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir |
5 |
|
17 |
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur |
4 |
|
18 |
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir |
1 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|