|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Seminer |
|
Dersin Kodu |
: |
SUF404 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Alt Aşama (Önlisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
4 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
3 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. MUSTAFA AKAR Prof.Dr. İBRAHİM CENGİZLER Prof.Dr. DURSUN AVŞAR Prof.Dr. ABDURRAHMAN POLAT Prof.Dr. M.ZİYA LUGAL GÖKSU Prof.Dr. METİN KUMLU Prof.Dr. OYA IŞIK Prof.Dr. MEHMET ÇELİK Prof.Dr. SEVİM POLAT Prof.Dr. SUAT DİKEL Doç.Dr. MAHMUT ALİ GÖKÇE Doç.Dr. MAHMUT YANAR Doç.Dr. YEŞİM ÖZOĞUL Doç.Dr. FATİH ÖZOĞUL Doç.Dr. CEM ÇEVİK Prof.Dr. YASEMEN YANAR Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN Doç.Dr. BAHAR TOKUR KARAKAYA Doç.Dr. FATMA ÇEVİK Doç.Dr. GÜLSÜN ÖZYURT Dr.Öğr. ÜyesiDr. CANAN TÜRELİ Doç.Dr. TUNCAY KULELİ Dr.Öğr. ÜyesiDr. ERHAN AKAMCA Dr.Öğr. ÜyesiDr. CANER ENVER ÖZYURT Dr.Öğr. ÜyesiDr. OĞUZ TAŞBOZAN Dr.Öğr. ÜyesiDr. GÖKHAN GÖKÇE Dr.Öğr. ÜyesiDr. MAKBULE YANGÜN BAYLAN Dr.Öğr. ÜyesiDr. AYSEL AZİZOĞLU ŞAHAN Dr.Öğr. ÜyesiDr. MELTEM MANAŞIRLI |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Verilen bir konuda literatür araştırması yapar. Elde ettiği bilgileri sentezler, analiz eder ve yorumlar. Araştırma süresince bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. Çıktılarını bir topluluk karşısında sunar.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Su Ürünleri alanında özel bir konu hakkında veri toplama, raporlama, yayınlamayı öğretmektir. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Seminer konusu belirleme, literatür araştırması, veri toplama, verilerin anallizi, bilgiyi raporlama ve sunum |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Su Ürünleri Fakültesi Toplantı salonu ve enformatik laboratuvarı |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Giriş, bilimsel etik |
|
Anlatım, Tartışma |
|
2 |
Konu araştırılması, Yazım teknikleri hakkında bilgi, intihal |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Anlatım, Tartışma |
|
3 |
Konu araştırılması, Sunum teknikleri hakkında bilgi |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Beyin fırtınası, Anlatım, Tartışma |
|
4 |
Kaynak tarama |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Beyin fırtınası, Anlatım, Tartışma |
|
5 |
Kaynak tarama |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
6 |
Kaynak tarama |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
7 |
Kaynak tarama |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
8 |
Ara sınav (Ara rapor sunma) |
Ara rapor hazırlama |
|
|
9 |
Sonuçların değerlendirilmesi |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme |
Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
10 |
Sonuçların değerlendirilmesi |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme |
Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
11 |
Sonuçların değerlendirilmesi |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme |
Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
12 |
Sonuçların değerlendirilmesi |
Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme |
Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
13 |
Raporlama |
Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
14 |
Raporlama |
Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
15 |
Raporlama |
Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme |
Öğrenci aktiviteleri/projeleri |
|
16/17 |
Sunum ve tartışma |
Sunum hazırlığı |
Sunum ve tartışma |
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
İlgili seminer konusu ile ilgili kitap ve makaleler
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
60 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
0 |
40 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
3 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
0 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
1 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
3 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
4 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
4 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
5 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
2 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
0 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
4 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
1 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
1 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
3 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
3 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
14 |
2 |
28 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
14 |
2 |
28 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
0 |
0 |
0 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
4 |
4 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
4 |
4 |
|
Toplam İş Yükü: | 64 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 2.56 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 3 |
|
|
|