Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Seminer

Dersin Kodu : SUF404

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : Alt Aşama (Önlisans)

Dersin Yılı : 4

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 3

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. MUSTAFA AKAR
Prof.Dr. İBRAHİM CENGİZLER
Prof.Dr. DURSUN AVŞAR
Prof.Dr. ABDURRAHMAN POLAT
Prof.Dr. M.ZİYA LUGAL GÖKSU
Prof.Dr. METİN KUMLU
Prof.Dr. OYA IŞIK
Prof.Dr. MEHMET ÇELİK
Prof.Dr. SEVİM POLAT
Prof.Dr. SUAT DİKEL
Doç.Dr. MAHMUT ALİ GÖKÇE
Doç.Dr. MAHMUT YANAR
Doç.Dr. YEŞİM ÖZOĞUL
Doç.Dr. FATİH ÖZOĞUL
Doç.Dr. CEM ÇEVİK
Prof.Dr. YASEMEN YANAR
Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN
Doç.Dr. BAHAR TOKUR KARAKAYA
Doç.Dr. FATMA ÇEVİK
Doç.Dr. GÜLSÜN ÖZYURT
Dr.Öğr. ÜyesiDr. CANAN TÜRELİ
Doç.Dr. TUNCAY KULELİ
Dr.Öğr. ÜyesiDr. ERHAN AKAMCA
Dr.Öğr. ÜyesiDr. CANER ENVER ÖZYURT
Dr.Öğr. ÜyesiDr. OĞUZ TAŞBOZAN
Dr.Öğr. ÜyesiDr. GÖKHAN GÖKÇE
Dr.Öğr. ÜyesiDr. MAKBULE YANGÜN BAYLAN
Dr.Öğr. ÜyesiDr. AYSEL AZİZOĞLU ŞAHAN
Dr.Öğr. ÜyesiDr. MELTEM MANAŞIRLI

Dersin Öğrenme Kazanımları : Verilen bir konuda literatür araştırması yapar.
Elde ettiği bilgileri sentezler, analiz eder ve yorumlar.
Araştırma süresince bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
Çıktılarını bir topluluk karşısında sunar.

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Su Ürünleri alanında özel bir konu hakkında veri toplama, raporlama, yayınlamayı öğretmektir.

Dersin İçeriği : Seminer konusu belirleme, literatür araştırması, veri toplama, verilerin anallizi, bilgiyi raporlama ve sunum

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Su Ürünleri Fakültesi Toplantı salonu ve enformatik laboratuvarı


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Giriş, bilimsel etik Anlatım, Tartışma
2 Konu araştırılması, Yazım teknikleri hakkında bilgi, intihal Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Anlatım, Tartışma
3 Konu araştırılması, Sunum teknikleri hakkında bilgi Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Beyin fırtınası, Anlatım, Tartışma
4 Kaynak tarama Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Beyin fırtınası, Anlatım, Tartışma
5 Kaynak tarama Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Öğrenci aktiviteleri/projeleri
6 Kaynak tarama Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Öğrenci aktiviteleri/projeleri
7 Kaynak tarama Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma Öğrenci aktiviteleri/projeleri
8 Ara sınav (Ara rapor sunma) Ara rapor hazırlama
9 Sonuçların değerlendirilmesi Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri
10 Sonuçların değerlendirilmesi Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri
11 Sonuçların değerlendirilmesi Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri
12 Sonuçların değerlendirilmesi Konu ile ilgili kitap, kitap bölümü ve literatür okuma ve düzenleme Beyin fırtınası, Öğrenci aktiviteleri/projeleri
13 Raporlama Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme Öğrenci aktiviteleri/projeleri
14 Raporlama Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme Öğrenci aktiviteleri/projeleri
15 Raporlama Ç.Ü. F.B.E yazım kurallarını okuma, yazım ve düzenleme Öğrenci aktiviteleri/projeleri
16/17 Sunum ve tartışma Sunum hazırlığı Sunum ve tartışma


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  İlgili seminer konusu ile ilgili kitap ve makaleler
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 60
    Ödev/Proje/Diğer 0 40
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 3
2 Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 0
3 Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 1
4 Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 3
5 Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 4
6 Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 4
7 Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 5
8 Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 2
9 Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 0
10 Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 4
11 Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. 1
12 Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 1
13 Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 3
14 Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. 3
15 Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 0
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 4 4
Toplam İş Yükü: 64
Toplam İş Yükü / 25 (s): 2.56
Dersin AKTS Kredisi: 3