Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Balık Yetiştiriciliğinde Yeni Türler |
|
Dersin Kodu |
: |
SUF318 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
Birinci Aşama (Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
3 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
3 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Alternatif türlerin yetiştiricilik teknikleri uygular Alternatif türlerin üretim modelleri ve karşılaşılan problemlere çözüm üretir Uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapabilme ve alternatif türlerin yetiştiricilik kriterlerini belirler
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Dersin amacı öğrencilere alternatif türler ile ilgili genel bir bilgi vermek, türler bazında yetiştiricilik farklılıklarını anlatmak, yeni türlerin geleneksel türlere göre yetiştiricilik modellerinin farklılıklarını ortaya koymaktır. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Alternatif balık yetiştiriciliğine giriş; Barramundi yetiştiriciliği; Mercan yetiştiriciliği; Dil balığı yetiştiriciliği; Japon levreği yetiştiriciliği; Atlantik cod yetiştiriciliği; Lahoz yetiştiriciliği; Sunshine yetiştiriciliği; Halibut yetiştiriciliği; Cobio yetiştiriciliği. |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Alternatif balık yetiştiriciliğine giriş I. Dünyadaki genel durum |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu ve video gösterisi |
|
2 |
Alternatif türlerin yetişticiliğine giriş II. Avrupada genel durum |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
3 |
Alternatif Sparid türleri I. |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
4 |
Alternatif Sparid türleri II. |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu ve video gösterisi |
|
5 |
Mercan yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
6 |
Barramundi yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Grup çalışması/rapor hazırlama |
|
7 |
Ön değerlendirme |
Readings and courses note |
Grup çalışması/rapor hazırlama |
|
8 |
Arasınav |
Ön okumalar ve ders notları |
Çoktan seçmeli |
|
9 |
Alternatif Yassı balık yetiştiriciliği : Dil balığı yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu ve video gösterisi |
|
10 |
Alternatif Yassı balık yetiştiriciliği : Halibut yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu ve veri analizi |
|
11 |
Japon levreği yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
12 |
Atlantik cod yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
13 |
Lahoz yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
14 |
Sunshine yetiştiriciliği ve Cobio yetiştiriciliği |
Ön okumalar ve ders notları |
Power point Sunu |
|
15 |
Genel Değerlendirme |
Readings and courses note |
Toplantı ve genel değerlendirme |
|
16/17 |
Final Sınavı |
Ön okumalar ve ders notları |
Çoktan seçmeli |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
3 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
3 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
3 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
5 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
5 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
1 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
4 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
3 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
3 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
4 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
2 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
4 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
2 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
5 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|