Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : İngilizce

Dersin Kodu : IN*104

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : Birinci Aşama (Lisans)

Dersin Yılı : 1

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 2

Eğitici(ler)nin Adı : Okutman ÖZLEM KURTOĞLU

Dersin Öğrenme Kazanımları : Cümleleri anlar ve yakın ilişkili olan ifadeleri, sıklıkla kullanır.
Tanıdık ve rutin konularla ilgili bilgi alır.
Günlük hayata dair bir konunun ana fikirlerini anlar.
Kişisel ilgi alanına giren konularla ilgili kolayca bağlantı kurar.
Basit bir dille geçmişini tanımlar.
Görüş ve planları için fikirler,nedenler ve açıklamalar verir.
İngilizcenin konuşulduğu yerde durumların üstesinden gelir.

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Öğrenciler günlük ifadeleri ve ihtiyaç duyacakları kalıplardan oluşan temel deyimleri öğrenir,anlar ve bu ifadeleri kullanır.Kendisini veya başkalarını nasıl tanıtacağını öğrenir.Nerede yaşadığını , ne işe meşgul olduğunu,niye bir yabancı dil öğrendiğini gibi sorulara cevap verir.Eğer karşısındaki kişi yavaşça ve anlaşılır bir şekilde konuşursa onunla iletişime geçer.

Dersin İçeriği : ..vardır(tekil),....vardır(çoğul),çok,biraz,birkaç,sıklık zarfları;ne kadar sık,asla,nadiren,genellikle,herzaman.Basit geçmiş zaman(di´li geçmiş zaman),Neden...?,çünkü....Kıyaslama,kaç(sıfat),en...(sıfat),sıfatlarla ve zarflarla kıyaslama,gelecek zaman,geçmiş zaman)Present Perfect Tense),daha önce hiçbir kez,iki kez.Geçmişte başlamış şu anda süreklilik gösteren zaman(Present Perfect tense) zamandan beri...?....den beri..., yeterince,...dığı zaman,iken.

Dersin Dili : İngilizce

Dersin Yeri : Derslik


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Talking about activities with go + preposition-Questions and answers with ´going to´ describing plans for the future-sequencers, talking about sad ev İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
2 Countable and uncountable nouns,describing what you eat and drink-quantities,ordering a meal/drinks İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
3 Adjectives/ Adjective order,describing people´s clothes,making comments about plans for the future İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
4 Have to- responding to requests,talking on the telephone ´who´s calling?´,´Can I leave a message?´,etc. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
5 Comparatives- Comparing different places -Compass directions, talking about a trip İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
6 Superlatives- Describing a country. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
7 ,Giving measurements 2 How long is...?´ Metric and imperial measurements. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
8 Midterm exam KTüm konulara çalışma writing exam
9 Statements with Present perfect. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
10 Making questions and answers with present perfect. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
11 Understanding short messages,asking for an explanation. İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
12 understanding short messages,asking for an explanation İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
13 Talking about experiences with past participles İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
14 To compare present perfect and past simple ´ago´ İlgili konuyu kitaptan okuma Okuma, çeviri ve konuşma
15 Workbook activities about all of the topics. İlgili konuları kitaptan çalışma Okuma, çeviri ve konuşma
16/17 FINAL EXAM Tüm konulara çalışma writing exam


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  English For life Seviye:Elementary ( for Adult Learners of English) Yazarlar:Tom Hutchinson Yayınevi:Oxford University Press
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 60
    Ödev/Proje/Diğer 0 40
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 0
2 Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. 0
3 Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. 0
4 Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. 0
5 Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. 0
6 Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. 0
7 Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. 0
8 Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. 0
9 Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. 0
10 Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. 2
11 Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. 1
12 Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. 0
13 Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. 4
14 Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. 0
15 Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 0
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 2 2
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 2 2
Toplam İş Yükü: 60
Toplam İş Yükü / 25 (s): 2.4
Dersin AKTS Kredisi: 2