Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  
Ziraat Fakültesi >>Gıda Mühendisliği

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Bilgi
Kuramsal  1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
Uygulamalı  Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
  Beceriler
Kavramsal/Bilişsel   Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
 Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
 Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
 Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
Uygulamalı  Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
 Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
  Kişisel ve Mesleki Yetkinlikler
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği  Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
 Ekip çalışmasına uyum sağlar
Öğrenme Yetkinliği  Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
İletişim ve Sosyal Yetkinlik  Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
 Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
 Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
Alana Özgü ve Mesleki Yetkinlik  Meslek etiğine saygılı olur
 Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
 Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur