Bilgi |
Kuramsal |
1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur
|
|
Uygulamalı |
Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer
|
Beceriler |
Kavramsal/Bilişsel |
Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır
Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir
Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir
Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar
|
|
Uygulamalı |
Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır
Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder
|
Kişisel ve Mesleki Yetkinlikler |
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği |
Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir
Ekip çalışmasına uyum sağlar
|
|
Öğrenme Yetkinliği |
Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir
|
|
İletişim ve Sosyal Yetkinlik |
Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır
Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir
Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir
|
|
Alana Özgü ve Mesleki Yetkinlik |
Meslek etiğine saygılı olur
Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur
|
|