Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Staj

Dersin Kodu : G 334

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : Birinci Aşama (Lisans)

Dersin Yılı : 3

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 2

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. HASAN FENERCİOĞLU
Prof.Dr. CAHİDE YAĞMUR
Prof.Dr. MEHMET GÜVEN
Prof.Dr. TURGUT CABAROĞLU
Dr.Öğr. ÜyesiDr. IŞIL VAR
Dr.Öğr. ÜyesiDr. MEHMET SERTAÇ ÖZER
Prof.Dr. NURAY GÜZELER

Dersin Öğrenme Kazanımları : Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir
Örnek almayı ve hazırlamayı bilir.
Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir
Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir
Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi.

Dersin İçeriği : Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Derslik, laboratuvar


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
2 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
3 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
4 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
5 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
6 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
7 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
8 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
9 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
10 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
11 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
12 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
13 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
14 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları Anlatım, laboratuvar çalışması
15 Ara sınav İlgili ders notları Yazılı sınav
16/17 Değerlendirme İlgili ders notları Yazılı sınav


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  Çeşitli kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış ders notları
Diğer Kaynaklar  İnternet kaynakları


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 50
    Ödev/Proje/Diğer 1 50
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Sahip olduğu bilgileri alanında kullanabilme becerisi kazanır 5
2 Proses tabanlı bir sistemi ölçme ve değerlendirme yöntemleri kullanarak geliştirir 4
3 1. Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgi sahibi olur 5
4 Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptar, tanımlar ve çözer 5
5 Araştırma, karmaşık sistemleri bilimsel yöntemlerle çözümleyebilir 5
6 Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde objektif ve subjektif yöntemleri kullanır ve sonuçları yorumlar 5
7 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamalarında modern teknik araçları seçer ve kullanır 4
8 Laboratuvar kullanır, gıda analizlerini yapar, sonuçları değerlendirir, yorumlar ve rapor eder 5
9 Bağımsız karar verir, kendine güvenir, yaratıcılık becerisi kazanır ve sorumluluk alabilir 5
10 Ekip çalışmasına uyum sağlar 5
11 Öğrendiği bilgileri analitik ve eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirir 4
12 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini bilir 5
13 Alanıyla ilgili etkili ve sağlıklı iletişim kurabilir ve iletişim teknolojilerini kullanır 4
14 Gıda konusunda literatürü izleyebilecek ve iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilir 5
15 Meslek etiğine saygılı olur 4
16 Bir gıda prosesini planlama, uygulama ve geliştirme yetkinliğine sahiptir 5
17 Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olur 4
18 Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir 1
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 4 56
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 3 1 3
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 1 1 1
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 1 1
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 1 1
Toplam İş Yükü: 62
Toplam İş Yükü / 25 (s): 2.48
Dersin AKTS Kredisi: 2