Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Mesleki Uygulama 2 |
|
Dersin Kodu |
: |
SUF426 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Alt Aşama (Önlisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
4 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
4 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. DURSUN AVŞAR |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Su ürünleri temel bilimler, yetiştiricilik, hastalıklar, avlama ve işleme konularında bilgi ve beceri kazanır Edindiği teorik bilgileri uygulayabilir Takım çalışması içerisinde yer alabilir İş hayatındaki düzeni öğrenir ve insan ilişkilerini geliştirir
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Öğrencinin mesleği ile ilgili alanındaki kamu kurumları ve özel işletmelerde uygulamalarda bulunması, takım çalışması içerisinde yer alabilmesi ve mesleki deneyimlerini arttırabilmesini sağlamak |
|
Dersin İçeriği |
: |
Alanı ile ilgili mesleki deneyim kazanmak |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları ve özel işletmeler |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
2 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
3 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
4 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
5 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
6 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
7 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
8 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
9 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
10 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
11 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
12 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
13 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
14 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
15 |
Su Ürünleri ile ilgili kamu kurumları veya özel işletmelerdeki uygulamalara katılmak |
Programın incelenmesi |
Uygulama |
|
16/17 |
Final Sınavı |
Yazılı ve görsel sunum hazırlanması |
Sözlü Sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
5 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
5 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
5 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
5 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
5 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
5 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
5 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
5 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
5 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
5 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
5 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
5 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
5 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
5 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|