Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Tez Çalışması

Dersin Kodu : YLSYT-302

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : İkinci Aşama (Yüksek Lisans)

Dersin Yılı : 2

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 24

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. SUAT DİKEL
Prof.Dr. İBRAHİM CENGİZLER
Prof.Dr. METİN KUMLU
Doç.Dr. MAHMUT ALİ GÖKÇE
Doç.Dr. MAHMUT YANAR
Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN
Dr.Öğr. ÜyesiDr. AYSEL AZİZOĞLU ŞAHAN
Dr.Öğr. ÜyesiDr. OĞUZ TAŞBOZAN
Öğr.Gör. ARGUN AKİF ÖZAK
Prof.Dr. SUAT DİKEL

Dersin Öğrenme Kazanımları : Tez konusunda edindiği bilgileri değerlendirme ve kullanma becerisi kazanır
Tez konusuyla ilgili veri toplama, yorumlama ve yayımlama becerisi kazanır
Tez konusuyla ilgili karşılaştığı problemleri çözme becerisi kazanır
Farklı disiplinler arası edindiği bilgileri açıklar ve yorumlar
Tez konusu ile ilgili bulgularını aktarabilme becerisi kazanır

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Su ürünleri yetiştiricilik alanında ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir.

Dersin İçeriği : Su Ürünleri yetiştiricilik alanında ilgili verileri toplanmak, yorumlanmak, uygulamak

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Su Ürünleri Fakültesi laboratuarları ve araştırma istasyonları


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
2 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
3 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
4 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
5 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
6 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
7 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
8 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
9 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
10 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
11 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
12 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
13 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
14 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
15 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme
16/17 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme Kaynakların okunması Tartışma ve beyin fırtınası ve elde edilen sonuçları düzenleme


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  Tez konusu ile ilgili kitap, makale ve diğer yayınlar
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 50
    Ödev/Proje/Diğer 6 50
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. 4
2 Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. 5
3 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 5
4 Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. 4
5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. 5
6 Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar 5
7 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. 5
8 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. 4
9 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. 5
10 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. 4
11 Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. 5
12 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. 5
13 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. 5
14 Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. 5
15 Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. 5
16 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 5
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 15 210
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 20 280
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 6 15 90
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 5 5
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 5 5
Toplam İş Yükü: 590
Toplam İş Yükü / 25 (s): 23.6
Dersin AKTS Kredisi: 24