|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
İngilizce 1 |
|
Dersin Kodu |
: |
İNG101 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Birinci Aşama (Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
2 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Öğr.Gör. DİĞDEM TECER ESKİYÖRÜK |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
İngilizce olarak okuduğunu anlar. İngilizce olarak dinlediğini anlar. İlgili konuları İngilizce olarak yazar İngilizceyi doğru kelime ve ifadeleri kullanarak konuşur.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Öğrencilere başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi vermek ve yabancı dil becerilerini geliştirmek |
|
Dersin İçeriği |
: |
Kendini tanıtmak, başkaları hakkında bilgi almak, sahiplik, aile, yer/mekan ve kişileri tarif etmek, yiyecek ve içecek, günlük yaşam, yaşam stilleri, aktiviteler ve yetenekler, şimdiki zaman, geçmiş zaman, gelecek zaman, kişileri ve nesneleri karşılaştırmak |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik 101 |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Kendini tanıtmak |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
2 |
Başkalarından bilgi almak |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
3 |
Sahiplik |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
4 |
Aile üyeleri |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
5 |
Kişileri tarif etmek |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
6 |
Yer/mekan tarif etmek |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
7 |
Yiyecek ve içecek |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
8 |
Ara Sınav |
İlgili konuları gözden geçirmek |
Yazılı sınav |
|
9 |
Günlük yaşam |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
10 |
Aktiviteler ve yetenekler |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
11 |
Şimdiki zaman |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
12 |
Geçmiş zaman |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
13 |
Kişileri ve nesneleri karşılaştırmak |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
14 |
Gelecek zaman |
Ders kitabını inceleme |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
15 |
Yaşam Stilleri |
İlgili konuları gözden geçirmek |
Okuma, yazma, konuşma, dinleme uygulamaları |
|
16/17 |
FİNAL SINAVI |
İlgili konuları gözden geçirmek |
Yazılı sınav |
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
İngilizce Arası (2011) M. BEKTAŞ, R.E.GRAMMER, Gündüz Yayıncılık, Ankara
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
40 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
0 |
60 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
İşletmecilik temel kavramlarını anlama, anlatma ile işletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutları ile yerel, ulusal, uluslar arası ve küresel boyutlarını kavrama |
0 |
|
2 |
İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahip olma |
0 |
|
3 |
Konaklama işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama |
0 |
|
4 |
Sayısal ve istatistiksel araştırma becerisine ve düşünme yeteneğine sahip, alınacak kararların sonuçlarını öngörebilen ve doğru tahminlerde bulunabilen, sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulunduran, analitik düşünce yapısına sahip ve stratejik yaklaşım geliştirebilen |
0 |
|
5 |
Yenilik ve değişime açık, girişimci, yaşam boyu öğrenme davranışı kazanmış, analitik düşünen, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma |
0 |
|
6 |
Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olma |
3 |
|
7 |
Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma ve sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme |
0 |
|
8 |
Otel işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve diğer turistik işletme türleri ile ilgili olarak karşılaşılabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilme |
0 |
|
9 |
Eleştirel düşünebilen, alternatif çözümler üretebilen ve farklı kaynaklardan bilgi elde edebilme ve analiz etme becerisine sahip, elde edilen sonuçların yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yeterliliğine sahip olmak |
0 |
|
10 |
İş yaşamının hukuki, toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını kavrama ve toplumsal dönüşümü algılama |
0 |
|
11 |
Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip doğru ve etkili konuşabilen, bilgileri ve düşünceleri başkalarının anlayabileceği şekilde konuşarak iletebilen, yorumlama ve eleştirebilme yeteneğine sahip, ikna gücü yüksek |
5 |
|
12 |
Takım çalışmasına yatkın, liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olan ve bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmış olmanın yanı sıra diğer bölümler hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olma |
4 |
|
13 |
Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirme, karmaşık sorun ve konuları belirleme ve analiz edebilme, öneriler geliştirebilme |
4 |
|
14 |
Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini iyi anlamış olma ve turizm ve hizmet sektörünün diğer alanlarında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasıyla ilgili tasarım becerisi |
1 |
|
15 |
Turizm işletmeciliği alanındaki esnek talep koşullarına bağlı sürekli dalgalanma ile baş edebilecek düzeyde sektörel şartları tanıyan ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanma ve değerlendirme bilgisine sahip olma |
1 |
|
16 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
14 |
2 |
28 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
14 |
2 |
28 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
0 |
0 |
0 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
1 |
1 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
|
Toplam İş Yükü: | 58 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 2.32 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
|
|
|