|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
YABANCI DİL II |
|
Dersin Kodu |
: |
YDI102 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Alt Aşama (Önlisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
2 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Öğr.Gör. ALİ SERHAT ÖZKÜTÜK |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
1. Çözüm üretebilir. 2. Turizm alanında bu bilgisini kullanabilir 3. Turist ile ingilizce diyolog kurabilir. 4. İngilizce olarak kendini ifade edebilir. 5. Turizmi bilir
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Bu dersin genel amacı; Öğrencilere temel seviyede İngilizce kazandırıp günlük hayatta, kullanabilmelerini sağlamaktır. |
|
Dersin İçeriği |
: |
|
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Greetings and talking about the contents of the course. |
|
|
|
2 |
Asking about past expressions,Writing about the past |
|
|
|
3 |
İrregular verbs,simple past tense, |
|
|
|
4 |
Talking about Future Plans,Weather report,Seasons |
|
|
|
5 |
Expressing Preferences,Need ,Don’t need to,Expressions,Feelings |
|
|
|
6 |
When ,While,Stating problems,making suggestions |
|
|
|
7 |
Giving advice-Should, |
|
|
|
8 |
VİZE |
|
|
|
9 |
Making travel plan,Transportation,Hotel reservation,talking about travel. |
|
|
|
10 |
Present Perfect Tense |
|
|
|
11 |
Talking about Health problems,ilnesses, |
|
|
|
12 |
Expressing good wishes |
|
|
|
13 |
Connectors;and,so,but,because |
|
|
|
14 |
Assessment of the course |
|
|
|
15 |
FİNAL |
|
|
|
16/17 |
FİNAL |
|
|
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
100 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
0 |
0 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Turizm alanındaki;konaklama,ulaştırma,yiyecek-içecek,eğlence hizmeti üreten, sunan bir işletmeyi sevk ve idare eder.Bilgisini uygular. |
3 |
|
2 |
Konuk gereksinimlerini karşılayacak ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanmak |
5 |
|
3 |
Ülkemiz ve farklı ülkelerin temel gastronomik zenginliğini ayırt eder,üretim ve servis yöntemlerini,bu alandaki işletme, otomasyon tekniklerini kullanabilir |
2 |
|
4 |
Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılap Tarihi konusunda öğrendiklerini tanımlayabilir. |
0 |
|
5 |
Turizmin inter disipliner bir alan olduğunu,direkt veya dolaylı olarak pekçok sektörü tetiklediğini,değişim ve gelişmeye açık olunması gereğini ayırt eder. |
2 |
|
6 |
Turizm Endüstrisi genel karakteristiklerini; konaklama,ulaştırma,seyahat ve yiyecek-içecek işletmelerinin sektördeki yeri ve önemini bilir. |
2 |
|
7 |
Başat iletişim aracı olan;Türkçe ve diğer yabancı dil/dilleri iş ve günlük yaşamında,sektöre has ihtiyaçlar doğrultusunda kullanabilir. |
5 |
|
8 |
Bilgisayar, bilişim teknolojisi,otomasyon programalarını;üretim,satınalma,depolama,tanıtım,raporlama,iletişim amaçlı kullanabilir. |
0 |
|
9 |
Turizm Sektörü ile ilgili toplumsal,ekonomik, yasal,ahlaki ve etik çerçeveyi değerlendirir. |
1 |
|
10 |
Ülkenin ve bulunduğu bölgenin alternetif turizm kaynaklarının turistik ürüne dönüştürülmesini, turist pazarlarına arzını değerlendirebilir. |
3 |
|
11 |
Turizm ve otel işletmecisi olarak;hukuki sorumluluğunu,ilgili mevzuatı takip etmeyi,ticari hayatta kullanılan belgeleri ve meslek ahlakının önemini bilir. |
1 |
|
12 |
Turizm - otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini,çağdaş teknolojileri,yönetim ve işletme fonksiyonlarını,araştırma-geliştirme ve yürütmenin önemini kavrar. |
1 |
|
13 |
Temel finansal hesap ve analizi,ticari metematik işlemleri, maliyet kontrol ve analizleri,ön-kasa,temel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesini bilir. |
0 |
|
14 |
Gıda teknolojisi,beslenme,mönü planlama,yiyecek-içecek ve temizlik hizmetleri yönetim ve işletmeciliği ilkelerini açıklar ve uygular. |
0 |
|
15 |
Tarihi,coğrafi,sanatsal ve arkeolojik zenginliklerin sürdürülebilir turizm bağlamında önemini kavrar.Sportif ve sanatsal etkinliklerin turist akınını tetiklediğini bilir. |
3 |
|
16 |
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını,gıda üretim,işleme,muhafaza,hazırlama,servis-ikram teknik ve esaslarını uygular. |
1 |
|
17 |
Yönetim ilkeleri,ast-üst ilişkileri,ekip çalışması,örgütsel iletişim esasları,görev ve sorumluluklarını,turizmin emek yoğun sektör olduğunun önemini kavrar. |
1 |
|
18 |
Kongre,fuar,festival,sergi vb. gibi sosyo-kütürel,ekonomik ve sanatsal organizasyonların yerel,ülkesel,ulusal ve uluslar arası katkılarını açıklar. |
2 |
|
19 |
Konaklama işletmelerinde;ön-büro,kat hizmetleri,yiyecek-içecek,mutfak,bilgi işlem,insan kaynakları ile diğer departmanların irtibat ve işbirliğinin gereğini kavrar. |
1 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
13 |
2 |
26 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
1 |
10 |
10 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
0 |
0 |
0 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
10 |
10 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
10 |
10 |
|
Toplam İş Yükü: | 56 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 2.24 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
|
|
|