Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : YABANCI DİL II

Dersin Kodu : YDI102

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : Alt Aşama (Önlisans)

Dersin Yılı : 1

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 2

Eğitici(ler)nin Adı : Öğr.Gör. ALİ SERHAT ÖZKÜTÜK

Dersin Öğrenme Kazanımları : 1. Çözüm üretebilir.
2. Turizm alanında bu bilgisini kullanabilir
3. Turist ile ingilizce diyolog kurabilir.
4. İngilizce olarak kendini ifade edebilir.
5. Turizmi bilir

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Bu dersin genel amacı; Öğrencilere temel seviyede İngilizce kazandırıp günlük hayatta, kullanabilmelerini sağlamaktır.

Dersin İçeriği :

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Derslik


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Greetings and talking about the contents of the course.
2 Asking about past expressions,Writing about the past
3 İrregular verbs,simple past tense,
4 Talking about Future Plans,Weather report,Seasons
5 Expressing Preferences,Need ,Don’t need to,Expressions,Feelings
6 When ,While,Stating problems,making suggestions
7 Giving advice-Should,
8 VİZE
9 Making travel plan,Transportation,Hotel reservation,talking about travel.
10 Present Perfect Tense
11 Talking about Health problems,ilnesses,
12 Expressing good wishes
13 Connectors;and,so,but,because
14 Assessment of the course
15 FİNAL
16/17 FİNAL


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 100
    Ödev/Proje/Diğer 0 0
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Turizm alanındaki;konaklama,ulaştırma,yiyecek-içecek,eğlence hizmeti üreten, sunan bir işletmeyi sevk ve idare eder.Bilgisini uygular. 3
2 Konuk gereksinimlerini karşılayacak ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanmak 5
3 Ülkemiz ve farklı ülkelerin temel gastronomik zenginliğini ayırt eder,üretim ve servis yöntemlerini,bu alandaki işletme, otomasyon tekniklerini kullanabilir 2
4 Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılap Tarihi konusunda öğrendiklerini tanımlayabilir. 0
5 Turizmin inter disipliner bir alan olduğunu,direkt veya dolaylı olarak pekçok sektörü tetiklediğini,değişim ve gelişmeye açık olunması gereğini ayırt eder. 2
6 Turizm Endüstrisi genel karakteristiklerini; konaklama,ulaştırma,seyahat ve yiyecek-içecek işletmelerinin sektördeki yeri ve önemini bilir. 2
7 Başat iletişim aracı olan;Türkçe ve diğer yabancı dil/dilleri iş ve günlük yaşamında,sektöre has ihtiyaçlar doğrultusunda kullanabilir. 5
8 Bilgisayar, bilişim teknolojisi,otomasyon programalarını;üretim,satınalma,depolama,tanıtım,raporlama,iletişim amaçlı kullanabilir. 0
9 Turizm Sektörü ile ilgili toplumsal,ekonomik, yasal,ahlaki ve etik çerçeveyi değerlendirir. 1
10 Ülkenin ve bulunduğu bölgenin alternetif turizm kaynaklarının turistik ürüne dönüştürülmesini, turist pazarlarına arzını değerlendirebilir. 3
11 Turizm ve otel işletmecisi olarak;hukuki sorumluluğunu,ilgili mevzuatı takip etmeyi,ticari hayatta kullanılan belgeleri ve meslek ahlakının önemini bilir. 1
12 Turizm - otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini,çağdaş teknolojileri,yönetim ve işletme fonksiyonlarını,araştırma-geliştirme ve yürütmenin önemini kavrar. 1
13 Temel finansal hesap ve analizi,ticari metematik işlemleri, maliyet kontrol ve analizleri,ön-kasa,temel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesini bilir. 0
14 Gıda teknolojisi,beslenme,mönü planlama,yiyecek-içecek ve temizlik hizmetleri yönetim ve işletmeciliği ilkelerini açıklar ve uygular. 0
15 Tarihi,coğrafi,sanatsal ve arkeolojik zenginliklerin sürdürülebilir turizm bağlamında önemini kavrar.Sportif ve sanatsal etkinliklerin turist akınını tetiklediğini bilir. 3
16 Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını,gıda üretim,işleme,muhafaza,hazırlama,servis-ikram teknik ve esaslarını uygular. 1
17 Yönetim ilkeleri,ast-üst ilişkileri,ekip çalışması,örgütsel iletişim esasları,görev ve sorumluluklarını,turizmin emek yoğun sektör olduğunun önemini kavrar. 1
18 Kongre,fuar,festival,sergi vb. gibi sosyo-kütürel,ekonomik ve sanatsal organizasyonların yerel,ülkesel,ulusal ve uluslar arası katkılarını açıklar. 2
19 Konaklama işletmelerinde;ön-büro,kat hizmetleri,yiyecek-içecek,mutfak,bilgi işlem,insan kaynakları ile diğer departmanların irtibat ve işbirliğinin gereğini kavrar. 1
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 13 2 26
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 1 10 10
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 10 10
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü: 56
Toplam İş Yükü / 25 (s): 2.24
Dersin AKTS Kredisi: 2