|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
YABANCI DİL I |
|
Dersin Kodu |
: |
YDI101 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Alt Aşama (Önlisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
2 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Öğr.Gör. ALİ SERHAT ÖZKÜTÜK |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
1. Temel seviyede bir İngilizce ile kendini, ailesini, çevresini, okulunu tanıtmayı, 2. Herhangi bir kişi ile temel seviyede İngilizce konuşabilmeyi, telefon konuşması yapabilmeyi, 3. Yaptığı ve yapmadığı rutin işleri anlatabilmeyi, 4. Birisini davet edebilmeyi,edilen daveti kabul yada reddettiği ifade etmeyi, 5. Sorulan günlük sorulara cevap vermeyi ve günlük sorular sorabilmeyi, 6. Çevresindeki kişi ve eşyaları karşılaştırmayı, 7. İhtiyaç ve isteklerini anlatabilmeyi, 8. Şu anki ve geçmişteki olaylar hakkında konuşmayı yapabilecektir.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Bu dersin genel amacı; Öğrencilere temel seviyede İngilizce kazandırıp, günlük hayatta kullanabilmelerini sağlamaktır. |
|
Dersin İçeriği |
: |
|
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Greetings and talking about the contents of the course. |
|
|
|
2 |
Numbers,English Alphabet,Nations ,Nationalities,Countries |
|
|
|
3 |
Giving personel information,Subject pronnouns,possessive adjectives,Family Tree, Colours, |
|
|
|
4 |
Personel belongings,Plurals,Directions,Telling the time, |
|
|
|
5 |
There is …./There are….,Ordinal numbers,Prepositions of place,Have got/ Has got,This/That,These/Those, |
|
|
|
6 |
Talking and asking about daily routines,Simple present tense,Adverbs of Frequency. |
|
|
|
7 |
Agreeing/Disagreeing,Can for ability,İnviting,accepting,refusing,İnvitations,
Requests- agreeing,refusing,Clothing,
|
|
|
|
8 |
VİZE |
|
|
|
9 |
Present Continuous Tense, Describeing People,Parts of the body, Comperatives |
|
|
|
10 |
Talking about different types of home,Rooms and furniture,Talking on the phone,Writing description. |
|
|
|
11 |
Foods,Countable ,Uncountable,Making a shopping list,Some,Any,Howmuch,
How many, |
|
|
|
12 |
Ordering at a restaurant,Place settings,Permission-can/may,Simple instructions |
|
|
|
13 |
Expessing needs and wants,Giving sizes and prices-Enough,very,too |
|
|
|
14 |
Assessment of the course |
|
|
|
15 |
FİNAL |
|
|
|
16/17 |
FİNAL |
|
|
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
100 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
0 |
0 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Turizm alanındaki;konaklama,ulaştırma,yiyecek-içecek,eğlence hizmeti üreten, sunan bir işletmeyi sevk ve idare eder.Bilgisini uygular. |
3 |
|
2 |
Konuk gereksinimlerini karşılayacak ve turizm sektörünün mesleki uluslar arası terimlerini anlayacak düzeyde yabancı dil kullanmak |
5 |
|
3 |
Ülkemiz ve farklı ülkelerin temel gastronomik zenginliğini ayırt eder,üretim ve servis yöntemlerini,bu alandaki işletme, otomasyon tekniklerini kullanabilir |
2 |
|
4 |
Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılap Tarihi konusunda öğrendiklerini tanımlayabilir. |
0 |
|
5 |
Turizmin inter disipliner bir alan olduğunu,direkt veya dolaylı olarak pekçok sektörü tetiklediğini,değişim ve gelişmeye açık olunması gereğini ayırt eder. |
2 |
|
6 |
Turizm Endüstrisi genel karakteristiklerini; konaklama,ulaştırma,seyahat ve yiyecek-içecek işletmelerinin sektördeki yeri ve önemini bilir. |
2 |
|
7 |
Başat iletişim aracı olan;Türkçe ve diğer yabancı dil/dilleri iş ve günlük yaşamında,sektöre has ihtiyaçlar doğrultusunda kullanabilir. |
5 |
|
8 |
Bilgisayar, bilişim teknolojisi,otomasyon programalarını;üretim,satınalma,depolama,tanıtım,raporlama,iletişim amaçlı kullanabilir. |
0 |
|
9 |
Turizm Sektörü ile ilgili toplumsal,ekonomik, yasal,ahlaki ve etik çerçeveyi değerlendirir. |
1 |
|
10 |
Ülkenin ve bulunduğu bölgenin alternetif turizm kaynaklarının turistik ürüne dönüştürülmesini, turist pazarlarına arzını değerlendirebilir. |
3 |
|
11 |
Turizm ve otel işletmecisi olarak;hukuki sorumluluğunu,ilgili mevzuatı takip etmeyi,ticari hayatta kullanılan belgeleri ve meslek ahlakının önemini bilir. |
1 |
|
12 |
Turizm - otel işletmeciliği alanının temel ilkelerini,çağdaş teknolojileri,yönetim ve işletme fonksiyonlarını,araştırma-geliştirme ve yürütmenin önemini kavrar. |
1 |
|
13 |
Temel finansal hesap ve analizi,ticari metematik işlemleri, maliyet kontrol ve analizleri,ön-kasa,temel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesini bilir. |
0 |
|
14 |
Gıda teknolojisi,beslenme,mönü planlama,yiyecek-içecek ve temizlik hizmetleri yönetim ve işletmeciliği ilkelerini açıklar ve uygular. |
0 |
|
15 |
Tarihi,coğrafi,sanatsal ve arkeolojik zenginliklerin sürdürülebilir turizm bağlamında önemini kavrar.Sportif ve sanatsal etkinliklerin turist akınını tetiklediğini bilir. |
3 |
|
16 |
Alanı ile ilgili bilgisayar paket programlarını,gıda üretim,işleme,muhafaza,hazırlama,servis-ikram teknik ve esaslarını uygular. |
1 |
|
17 |
Yönetim ilkeleri,ast-üst ilişkileri,ekip çalışması,örgütsel iletişim esasları,görev ve sorumluluklarını,turizmin emek yoğun sektör olduğunun önemini kavrar. |
1 |
|
18 |
Kongre,fuar,festival,sergi vb. gibi sosyo-kütürel,ekonomik ve sanatsal organizasyonların yerel,ülkesel,ulusal ve uluslar arası katkılarını açıklar. |
2 |
|
19 |
Konaklama işletmelerinde;ön-büro,kat hizmetleri,yiyecek-içecek,mutfak,bilgi işlem,insan kaynakları ile diğer departmanların irtibat ve işbirliğinin gereğini kavrar. |
1 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
13 |
2 |
26 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
1 |
10 |
10 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
0 |
0 |
0 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
10 |
10 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
10 |
10 |
|
Toplam İş Yükü: | 56 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 2.24 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
|
|
|