|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Arazide sert çekirdekli ve yumuşak çekirdekli meyvelerde bahar döneminde yapılan uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
2 |
Arazide sert kabuklu ve üzümsü meyvelerde bahar döneminde yapılan uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
3 |
Arazide turunçgil ve subtropik meyvelerde bahar döneminde yapılan uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
4 |
Arazide baharda yetişen sebzelerin tanıtılarak döneme ilişkin uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
5 |
Arazide seralar hakkında bilgi verilerek bahar dönemine ilişkin uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
6 |
Arazide bağcılık bölümünde bahar dönemine ilişkin uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
7 |
Arazide bağcılık bölümünde bahar dönemine ilişkin uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
8 |
Sitoloji ve histoloji laboratuarlarında bahar döneminde açan çiçeklerin detaylı incelemesinin yapılması. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
9 |
Doku kültürü laboratuvarında ortam hazırlanması ve bazı tekniklerin yapılması. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
10 |
Fizyoloji laboratuarında kuru madde miktarı ölçümü, hesaplanması ve yaprak alanı ölçümünün ve kullanım alanlarının anlatılması. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
11 |
Pomoloji laboratuarında sebzelerin pomolojik analizinin yapılması. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
12 |
Moleküler genetik laboratuarında DNA izolasyonunun yapılması. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
13 |
Derim sonrası fizyolojisi laboratuvarında depoların tanıtılarak depodan çıkmış meyvelerde uygulamaların yapılması |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
14 |
Genetik kaynaklar hakkında bilgi verilmesi. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
15 |
Genetik kaynaklar hakkında bilgi verilmesi. |
Uygulama hakkında bilgi edinilmesi |
Yüz yüze uygulamalı eğitim |
|
16/17 |
Öğrencilerin hazırladığı staj defterlerinin ilgili öğretim üyesi ve öğretim elemanına kontrol ettirilerek imzalatılması ve dönem sonu sınavı |
Bu zamana kadar yapılan uygulamalar hakkında bilgi edinilmesi |
Sözlü fnal sınavı |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Temel Mühendislik Alanı ve Ziraat Mühendisliği Alanlarında yeterli kuramsal bilgilere sahip olma |
5 |
|
2 |
Bahçe Bitkileri temel alanı ve ayrıca meyve, sebze, bağ ve süs bitkileri yetiştirilmesi ve ıslahı konularında yeterli kuramsal bilgiye sahip olma |
5 |
|
3 |
Alanıyla ilgili uygulamalarda kullanılan teknik bilgiye sahip olma |
5 |
|
4 |
Bahçe Bitkileri tarımında istenen düzeyde verim ve kalitenin elde edilmesini olumsuz etkileyebilecek çevresel, biyolojik, teknik ve ekonomik sorunların kaynağını bulma ve araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme |
5 |
|
5 |
Meyve, sebze, bağ ve süs bitkilerini tanımlayabilme, isimlendirme ve yetiştirebilme |
5 |
|
6 |
Bahçe Bitkilerinin ıslahı, yeni çeşit geliştirme, geliştirilen çeşitlerin çoğaltma materyallerini (tohum, fide, fidan) üretebilme |
5 |
|
7 |
Bahçe Bitkilerinde biyoteknolojiyi kullanabilme ve uygulayabilme |
5 |
|
8 |
Bahçe Bitkileri alanında genetik kaynakların ve çevrenin korunması ile sürdürelebilir kullanımı için yöntemler uygulayabilme |
5 |
|
9 |
Bahçe Bitkilerinin sulanması, gübrelenmesi, hastalık ve zararlılarının tanımlanması ve derim sonrası muhafazada oluşan değişimleri değerlendirme ve analiz edebilme |
5 |
|
10 |
Bahçe Bitkileri alanındaki bilgileri elde etme, araştırma, değerlendirme, kayıt etme, danışmanlık ve bilirkişilik yapabilme, proje yazma ve uygulayabilme |
5 |
|
11 |
Bireysel yetenekleri artırıcı farklı rolleri teşhis etmek ve üstlenmek yolu ile çalışma ekibinin bir üyesi olarak ve farklı ortamlarda başarılı bir şekilde takım çalışması yetkinliğine sahip olma |
5 |
|
12 |
Amaca uygun bilgiye ulaşabilme, analitik düşünme ve planlayabilme, sorgulayıcı, araştırıcı ve yaratıcı vizyona sahip olma ve edinilen bilgileri toplum yararına kullanabilme |
5 |
|
13 |
Sahada görev yapan değişik kademelerdeki kişilere bilgilerini aktarabilme, iletişim kurabilme, bilgi sunabilme; bunun dışında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirebilme |
5 |
|
14 |
Bahçe, sera ve bağ tesisi kurabilme ve işletebilme |
5 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|