|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Hücre tanımı ve yapılarına göre organizmaların sınıflandırılması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 1-5
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
2 |
Hücre zarı ve hücre zarından madde geçişinin anlatılması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 6-18
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
3 |
Sitoplazmanın fizksel ve kimyasal özelliklerinin açıklanması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 18-22
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
4 |
Sitoplazma içerisindeki organeller
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 22-48
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
5 |
Hücrenin ihtiva ettiği organik ve inorganik maddelerin sınıflandırılması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 49-69
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
6 |
Genetik şifre ve protein sentezinin oluşlumunun anlatılması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 70-77
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
7 |
Vize
|
|
|
|
8 |
Hücre bölünmesi
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 77-83
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
9 |
Doku bilimine giriş ve terimlerin açıklanması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 83-85
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
10 |
Meristem doku, sürekli doku ve koruyucu dokuların tanıtılması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 85-95
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
11 |
İleitm doku sistemlerinin açıklanması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 85-95
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
12 |
Destek doku ve salgı doku sistemlerinin açıklanması
|
Genel biyoloji (Botanik) s. 96-108
|
Düz Anlatım, tartışma,gösterim
|
|
13 |
Labaratuvarda hücre yapısının incelenmesi
|
labaratuvar calışması |
Labaratuvar çalışması
|
|
14 |
Labaratuvarda hücre yapısının incelenmesi
|
labaratuvar calışması |
Labaratuvar çalışması
|
|
15 |
Final sınavı
|
|
|
|
16/17 |
Final sınavı
|
|
|
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
* Elde ettiği verilerin analizini yapabilme, değerlendirme ve yorumlama yetisine sahip olma |
0 |
|
2 |
* Bitki ve tohumlardaki hastalık ve zararlıları tanıma ve mücadele yapabilme yetisine sahip olma |
0 |
|
3 |
* Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak gerekli yöntem ve teknikleri belirleyip uygulayabilme yetisinde olma |
0 |
|
4 |
Alanıyla ilgili plan ve projeleri koordine adebilme, bireysel yada ekip olarak sorumluluk alabilme yetkinliğine sahip olma |
0 |
|
5 |
* Alanında edindiği bilgi ve becerileri geliştirebilme yetkinliğine sahip olma |
0 |
|
6 |
* Sorgulayıcı ve araştırıcı olma yetkinliğine sahip olma |
0 |
|
7 |
* Analitik düşünme yetkinliğinde olma |
0 |
|
8 |
*Tarımsal üretim için gerekli kuramsal ve temel bilgiye sahip olma |
5 |
|
9 |
* Farklı bitki türlerine ait tohum oluşumu, üretim teknikleri, pazarlama ve hasat gibi süreçler hakkında bilgi sahibi olma |
4 |
|
10 |
* Farklı tarla ve sebze bitkilerinin ekolojik istekleri ve bunların yetiştirilme yöntemleri ve ıslah yöntemleri hakkında bilgi sahibi olma |
0 |
|
11 |
* Tarımsal üretim yapabilme ve tohum elde etme, bunlarla ilgili kalite analizleri yapabilme yetkinliğine sahip olma |
2 |
|
12 |
* Farklı bitkilerde ıslah yöntemlerini uygulayabilme yetisinde olma |
0 |
|
13 |
* Yazılı ve sözlü iletişim kurallarını bilme ve etkin iletişim becerisine sahip olma |
0 |
|
14 |
* Temel düzeyde ingilizce kullanım becerisine sahip olma |
0 |
|
15 |
* Atatürk ilkeleri ve inkilapları konusunda bilinçli ve bilgi sahibi olma |
0 |
|
16 |
* Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak bilgiye ulşama yetkinliğine sahip olma |
0 |
|
17 |
* Tohum tescili, sertifikalı tohumluk üretimi hakkında yasal düzenlemelere hakim olma |
0 |
|
18 |
* Çevre koruma, iş güvenliği ve sağlıgı konularında yeterli bilince sahip olma |
0 |
|
19 |
*Teknik, teknolojik ve ekonomik yönlerini dikkate alınarak tohum üretim alanlarında plan ve proje yapabilecek, uygulayabilecek ve yönetebilecek yetkinliğine sahip olma |
3 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|