|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Kıyılmış su ürünleri işleme teknolojisine giriş
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
|
|
2 |
Su ürünlerinin kıyılması için gerekli olan makine ve teçhizatlar
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
3 |
Kıyılmış su ürünleri ile elde edilen ürünlerden balık burger yapımı ve teknolojisi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
4 |
Balık burgerlerin depolama boyunca kalite değişimleri
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
5 |
Balık kroketler ve teknolojisi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
6 |
Balık kroketlerin depolama boyunca kalite değişimleri
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
7 |
Surimi üretim teknolojisine giriş
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
8 |
Ara sınav |
sınava hazırlık |
Yazılı sınav |
|
9 |
Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
10 |
Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
11 |
Balık sosis ve salam teknolojisi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
12 |
Balık sosis ve salamındaki kalite değişimleri
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
13 |
Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuat
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev,sözlü sunum ve laboratuar
|
|
14 |
Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuata devam
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Ödev-Sözlü sunum
|
|
15 |
Ödevlerin değerlendirilmesi
|
Ödevler ve diğer uygulamalarla ilgili düzenlemeler |
Ödev-Sözlü sunum
|
|
16/17 |
final sınavı |
Sınava hazırlık |
Yazılı sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
3 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
0 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
3 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
5 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
4 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
4 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
4 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
4 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
3 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
2 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
5 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
2 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
1 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
1 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|