|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
İngilizce |
|
Dersin Kodu |
: |
IN*104 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
Birinci Aşama (Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
2 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Okutman ÖZLEM KURTOĞLU |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Cümleleri anlar ve yakın ilişkili olan ifadeleri, sıklıkla kullanır. Tanıdık ve rutin konularla ilgili bilgi alır. Günlük hayata dair bir konunun ana fikirlerini anlar. Kişisel ilgi alanına giren konularla ilgili kolayca bağlantı kurar. Basit bir dille geçmişini tanımlar.
Görüş ve planları için fikirler,nedenler ve açıklamalar verir. İngilizcenin konuşulduğu yerde durumların üstesinden gelir.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Öğrenciler günlük ifadeleri ve ihtiyaç duyacakları kalıplardan oluşan temel deyimleri öğrenir,anlar ve bu ifadeleri kullanır.Kendisini veya başkalarını nasıl tanıtacağını öğrenir.Nerede yaşadığını , ne işe meşgul olduğunu,niye bir yabancı dil öğrendiğini gibi sorulara cevap verir.Eğer karşısındaki kişi yavaşça ve anlaşılır bir şekilde konuşursa onunla iletişime geçer.
|
|
Dersin İçeriği |
: |
..vardır(tekil),....vardır(çoğul),çok,biraz,birkaç,sıklık zarfları;ne kadar sık,asla,nadiren,genellikle,herzaman.Basit geçmiş zaman(di´li geçmiş zaman),Neden...?,çünkü....Kıyaslama,kaç(sıfat),en...(sıfat),sıfatlarla ve zarflarla kıyaslama,gelecek zaman,geçmiş zaman)Present Perfect Tense),daha önce hiçbir kez,iki kez.Geçmişte başlamış şu anda süreklilik gösteren zaman(Present Perfect tense) zamandan beri...?....den beri..., yeterince,...dığı zaman,iken. |
|
Dersin Dili |
: |
İngilizce |
|
Dersin Yeri |
: |
Derslik |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Talking about activities with go + preposition-Questions and answers with ´going to´ describing plans for the future-sequencers, talking about sad ev |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
2 |
Countable and uncountable nouns,describing what you eat and drink-quantities,ordering a meal/drinks |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
3 |
Adjectives/ Adjective order,describing people´s clothes,making comments about plans for the future |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
4 |
Have to- responding to requests,talking on the telephone ´who´s calling?´,´Can I leave a message?´,etc. |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
5 |
Comparatives- Comparing different places -Compass directions, talking about a trip |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
6 |
Superlatives- Describing a country.
|
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
7 |
,Giving measurements 2 How long is...?´
Metric and imperial measurements. |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
8 |
Midterm exam |
KTüm konulara çalışma |
writing exam |
|
9 |
Statements with Present perfect. |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
10 |
Making questions and answers with present perfect. |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
11 |
Understanding short messages,asking for an explanation. |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
12 |
understanding short messages,asking for an explanation |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
13 |
Talking about experiences with past participles |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
14 |
To compare present perfect and past simple ´ago´ |
İlgili konuyu kitaptan okuma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
15 |
Workbook activities about all of the topics. |
İlgili konuları kitaptan çalışma |
Okuma, çeviri ve konuşma |
|
16/17 |
FINAL EXAM |
Tüm konulara çalışma |
writing exam |
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
English For life Seviye:Elementary ( for Adult Learners of English) Yazarlar:Tom Hutchinson Yayınevi:Oxford University Press
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
60 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
0 |
40 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Alanlarının gerektirdiği bilgisayar yazılımları ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
0 |
|
2 |
Sucul kaynakların mevcut durumunun tespiti, sürdürülebilir kullanımı, su kirliliği ve kontrolü ve biyoteknoloji alanlarında yetkinlik kazanır. |
0 |
|
3 |
Su ürünleri alanında toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerlere ve mevzuata uygun hareket eder. |
0 |
|
4 |
Fen bilimleri ve temel mühendislik dallarında yeterli bilgiye sahip olma; bu alanlarda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri su ürünleri mühendisliği uygulamalarında bir arada kullanır. |
0 |
|
5 |
Su ürünleri alanındaki verileri bilimsel yöntemlerle değerlendirir, problemleri belirler, çözüm önerileri geliştirir ve uygular. |
0 |
|
6 |
Su ürünleri alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım yapar, olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceler ve yorumlar. |
0 |
|
7 |
Su ürünleri alanında veri toplar, temel deneysel çalışmaları yapar, sonuçları değerlendirir, sorunları tanımlar ve çözüm önerileri geliştirir. |
0 |
|
8 |
Su ürünleri alanı ile ilgili herhangi bir çalışmayı bireysel olarak planlar, projelendirir ve bağımsız olarak yürütür, danışmanlık ve bilirkişilik yapar. |
0 |
|
9 |
Karşılaştığı problemleri çözmede bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir. |
0 |
|
10 |
Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerini belirler, kaynak araştırması yapar, bilgiye ulaşır ve veri tabanlarını kullanır. |
2 |
|
11 |
Yaşam boyu öğrenme tutumu geliştirir ve elde edilen bilgileri toplum yararına kullanır. |
1 |
|
12 |
Su ürünleri ile ilgili toplumsal bilinç oluşturur ve sucul kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak becerilere sahip olur. |
0 |
|
13 |
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, su ürünleri ile ilgili seminer ve toplantıları izler, düzenler, proje hazırlar ve yabancı dil bilgilerine dayanarak yurt dışı kaynaklı yayınları takip eder. |
4 |
|
14 |
Doğal çevrenin korunmasını gözeten su ürünleri yetiştiricilik teknikleri ile su ürünleri hastalıkları, avlama ve işleme teknolojisi, balıkçılık sektörünün yapısı, problemleri ve çözümleri konularında çalışmalar yapma ve sonuçları yaygınlaştırabilme yetilerine sahip olur. |
0 |
|
15 |
Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
14 |
2 |
28 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
14 |
2 |
28 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
0 |
0 |
0 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
2 |
2 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
2 |
2 |
|
Toplam İş Yükü: | 60 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 2.4 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 2 |
|
|
|