|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Surimi üretim teknolojisinin tarihi ve kaynakları
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
2 |
Beyaz balıklardan ticari surimi üretimi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
3 |
Beyaz balıklardan ticari surimi üretimine devam,ödev
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
4 |
Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
5 |
Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi
|
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
6 |
Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler,ödev |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
7 |
Surimiden elde edilen ürünler |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
8 |
Ara sınav |
Sınava hazırlık |
Yazılı sınav |
|
9 |
Surimide proteinlerin kryostabilizasyonu
Surimi jelasyonunun kimyası |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
10 |
Surimi ve surimi temelli ürünleri reolojisi |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
11 |
Surimi temelli ürünler için kullanılan katkı maddeleri ve formülasyonu |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
12 |
Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi,ödev |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
13 |
Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi devam |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
14 |
Dersin değerlendirilmesi ve öneriler |
Ders konusu ile ilgili gerekli bilgilerin toplanması,ödevlerin hazırlanması |
Düz anlatım ve beyin fırtınası
Ödev ve sözlü sunum |
|
15 |
ödevlerin değerlendirilmesi |
Ödevler ve diğer uygulamalarla ilgili düzenlemeler |
Ödev ve sözlü sunum |
|
16/17 |
Final sınavı |
Sınava hazırlık |
Yazılı sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi konularında lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak edindiği bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
5 |
|
2 |
Uzmanlaştığı alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar. |
5 |
|
3 |
Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiyi farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirerek yeni bilgiler oluşturur ve yorumlar |
5 |
|
4 |
Uzmanlık alanında karşılaştığı sorunları uygun bilimsel yöntemleri kullanarak ve neden sonuç ilişkisi kurarak çözümler |
4 |
|
5 |
Su ürünleri avlama ve işleme teknolojisi alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve sonuçlarını değerlendirir. |
4 |
|
6 |
Uzmanlık alanıyla ilgili beklenen ya da öngörülmeyen sorunlara yönelik çözüm yöntemi belirler ve sorumluluk alarak çözüm üretir. |
4 |
|
7 |
Uzmanlık alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır, bu kaynaklardan yararlanır, edindiği bilgi ve beceriyi eleştirel olarak değerlendirir ve öğrenmeyi yönlendirir. |
5 |
|
8 |
Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir. |
5 |
|
9 |
Alanındaki güncel bilgileri veya çalışmalarını yazılı görsel ve sözlü olarak sunabilir. |
5 |
|
10 |
Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel gözle irdeler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirir. |
4 |
|
11 |
Bir yabancı dilde sözlü yazılı iletişim kurabilir. |
3 |
|
12 |
Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullanabilir. |
1 |
|
13 |
Uzmanlık alanıyla ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayınlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir, denetler ve bu değerleri öğretir. |
4 |
|
14 |
Uzmanlık alanıyla ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planı geliştirebilir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri kapsamında değerlendirebilir. |
3 |
|
15 |
Alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme becerilerini disiplinler arası çalışmalarda uygular. |
0 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|