Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Modern Yetiştiricilik Sistemleri

Dersin Kodu : SY-512

Dersin Türü : Seçmeli

Dersin Aşaması : İkinci Aşama (Yüksek Lisans)

Dersin Yılı : 1

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 6

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. SUAT DİKEL

Dersin Öğrenme Kazanımları : Yetiştiricilikte kapalı devre kontrollü yetiştiricilik sistemleri açıklar

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Modern Yetiştiricilik sistemelrinin tanıtımı, resirküle sistemlerin anlatılması kurgulanması ve unsurlarının açıklanması

Dersin İçeriği : modern ve geleneksel sistemlerin karşılaştırılması, modern sistemlere olan gereksinimleri açıklamak, yetiştiricilik yöntemlerinin detaylarını öğretmek

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : fakülte yetiştiricilik istasyonları ve sunum odası


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Dünyada yetiştiricilik sistemlerinin tanıtımı Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
2 Modern Sistemlerin mantığı Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
3 Ekipmanların tanıtımı, Filtrasyon, Reaktörler Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
4 Isıtma ve soğutma mekanizasyonu Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
5 Havalandırma araçları, Oksijen ve aerasyon Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
6 Resirküle sistemlerin kurulumu ve çalışma prensibi Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
7 Resirküle sistemlerde karşılaşılan problemler ve çözümleri Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
8 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon
9 Resirküle sistemlerde tilapia yetiştiriciliği Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
10 Resirküle sistemlerde levrek ve çipura yetiştiriciliği Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
11 Resirküle sistemlerde alabalık yetiştiriciliği Konu ile ilgili kaynak bulunması ve verilen kaynakların gözden geçilimesi Oral presentasyon
12 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon
13 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon
14 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon
15 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon
16/17 Ödev sunumları Sunum hazırlıkları Oral presentasyon


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  Dikel 2009,Su ürünleri Mekanizasyonu Ders Kitabı
Diğer Kaynaklar   Dikel S, 2005 .,Kafes Balıkçılığı Kitabı


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 60
    Ödev/Proje/Diğer 1 40
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. 5
2 Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. 5
3 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 1
4 Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. 3
5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. 1
6 Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar 4
7 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. 1
8 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. 4
9 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. 4
10 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. 5
11 Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. 4
12 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. 5
13 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. 3
14 Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. 3
15 Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. 3
16 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 4
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 15 3 45
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 15 6 90
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 1 3 3
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 3 3
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 3 3
Toplam İş Yükü: 144
Toplam İş Yükü / 25 (s): 5.76
Dersin AKTS Kredisi: 6