Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Protozoan Balık Parazitlerinin Tür Teşisinde Kullanılan Yöntemler |
|
Dersin Kodu |
: |
SY-551 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Öğr.Gör. ARGUN AKİF ÖZAK |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Protozoa ve Metazoa terimlerini tanımlar ve farklarını kavrar Protozoaların morfolojik özelliklerini ve sınıflandırılmasını kavrar Protozoan parazitlerin yaşam döngülerini kavrar Tür tayin anahtar kitabının kullanımını kavrar Bazı Protozoan balık parazitlerinin türünü tespit eder
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
YLSY-200 Uzmanlık Alan Dersi
|
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Balıklarda görülen bazı protozoa gruplarının tür tespitini yapabilme |
|
Dersin İçeriği |
: |
Protozoaların tanımı, metazoalardan farkları, morfolojileri ve sınıflandırılmaları, yaşam döngüleri, tür tespitinde kullanılan yöntemler hakkında bilgiler verilmektedir. |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Ç.Ü Su Ürünleri fakültesi derslikleri ve laboratuvarları |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Protozoa’nın tanımı, metazoalardan farkı, Sınıflandırılması |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
2 |
Protozoaların genel morfolojisi |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
3 |
Protozoaların genel biyolojisi (beslenme, üreme vb.) |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
4 |
Deniz balıklarında protozoan enfeksiyonları Bölüm 1 |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
5 |
Deniz balıklarında protozoan enfeksiyonları Bölüm 2. |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
6 |
Tatlı su balıklarında protozoan enfeksiyonları Bölüm 1. |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
7 |
Tatlı su balıklarında protozoan enfeksiyonları Bölüm 2. |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
8 |
Ara sınav |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Sözlü sınav |
|
9 |
Protozoan balık parazitlerinin balıklardan izolasyon tekniği |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
10 |
Protozoan balık parazitlerinin tür tespitinde kullanılan klasik yöntemler |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
11 |
Protozoan balık parazitlerinin tür tespitinde kullanılan moleküler yöntemler |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
12 |
Protozoan balık parazitlerinin tür tayin anahtar kitabının kullanımı |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
13 |
Laboratuvar balıklarında protozoan parazit taraması |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
14 |
Laboratuvar balıklarında protozoan parazit taraması |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
15 |
Laboratuvar balıklarında protozoan parazit taraması |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
Görsel sunum, grup tartışma |
|
16/17 |
final sınavı |
Ders konusu ile ilgili notların, makalelerin okunması ve ödev |
sözlü sınav |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. |
5 |
|
2 |
Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. |
4 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
3 |
|
4 |
Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
2 |
|
5 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
5 |
|
6 |
Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar |
5 |
|
7 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. |
4 |
|
8 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. |
5 |
|
9 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. |
4 |
|
10 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. |
5 |
|
11 |
Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. |
4 |
|
12 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. |
5 |
|
13 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. |
5 |
|
14 |
Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. |
5 |
|
15 |
Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
5 |
|
16 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. |
5 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|