|
Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Sıcak İklim Balıkları Yetiştiriciliğinde Uygulanan Yeni Yöntemler |
|
Dersin Kodu |
: |
SY-511 |
|
Dersin Türü |
: |
Seçmeli |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Güz (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. SUAT DİKEL |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Tilapia yetiştirme teknikleri, yavru üretimi, sorunların çözümü, ülkeler bazında incelemeler, üretim modelleri geliştirir ve uygular
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Sıcak iklim balıkları yetiştiriciliğinde özellikle Tilapia yetiştiriciliğinde güncel ve yeni bilgileri takip etmek, bilgi ve deneyimleri aktarmak |
|
Dersin İçeriği |
: |
Tilapianın biyolojisi taksonomisi ve yetiştiricilik özellikleri, sofralık balık sektöründeki yeri anlatılır |
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Deneme ünitesi ve seminer salonları |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Tilapianın tanıtımı, Dünya çapındaki önemi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
2 |
Tilapianın biyolojisi ve taksonomisi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
3 |
Anotomisi ve Fizyolojisi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
4 |
Anaç Bakımı ve Yavru Üretimi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
5 |
Üretim teknikleri ve Modelleri |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
6 |
Karışık ve tek cinsiyet yetiştiricilik, |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
7 |
Havuzlarda, Tanklarda ve Kafeslerede yetiştiriciliği |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
8 |
Ödev sunumları |
sunum hazırlıkları
|
Oral sunum |
|
9 |
Soğuğa karşı tolerans, aşırı çoğalma ve et kalitesi üzerine tartışmalar |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
10 |
Melezleme ve hibritleme, hormon uygulaması |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
11 |
Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
12 |
Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesine devam |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi |
Oral sunum |
|
13 |
Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
14 |
Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
15 |
Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi |
Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi
|
Oral sunum |
|
16/17 |
Sınav |
sınav hazırlığı
|
Sözlü Sınav |
|
|
|
Önerilen Kaynak ve Okumalar |
| Kaynak Türü | Kaynak Adı |
| Ders Notu ve Kitaplar |
Dikel S.,2009. Tilapia yetiştiriciliği Kitabı
Mevcut online dergiler
|
| |
| Diğer Kaynaklar | |
|
|
|
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri |
Sayısı |
Katkı Yüzdesi |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
60 |
|
Ödev/Proje/Diğer |
1 |
40 |
|
Toplam |
100 |
|
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı |
40 |
|
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi
|
100 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı
|
60 |
|
Toplam |
100 |
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. |
5 |
|
2 |
Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. |
5 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
4 |
|
4 |
Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
3 |
|
5 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
4 |
|
6 |
Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar |
3 |
|
7 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. |
4 |
|
8 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. |
3 |
|
9 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. |
4 |
|
10 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. |
3 |
|
11 |
Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. |
3 |
|
12 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. |
5 |
|
13 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. |
5 |
|
14 |
Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. |
3 |
|
15 |
Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
5 |
|
16 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. |
5 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|
| Öğrenci İş Yükü - AKTS |
| Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Ders ile İlgili Çalışmalar |
|
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) |
15 |
3 |
45 |
|
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) |
15 |
6 |
90 |
| Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar |
|
Ödev, Proje, Diğer |
1 |
3 |
3 |
|
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) |
1 |
4 |
4 |
|
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı |
1 |
4 |
4 |
|
Toplam İş Yükü: | 146 |
| Toplam İş Yükü / 25 (s): | 5.84 |
| Dersin AKTS Kredisi: | 6 |
|
|
|