Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Sıcak İklim Balıkları Yetiştiriciliğinde Uygulanan Yeni Yöntemler

Dersin Kodu : SY-511

Dersin Türü : Seçmeli

Dersin Aşaması : İkinci Aşama (Yüksek Lisans)

Dersin Yılı : 1

Dersin Dönemi : Güz (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 6

Eğitici(ler)nin Adı : Prof.Dr. SUAT DİKEL

Dersin Öğrenme Kazanımları : Tilapia yetiştirme teknikleri, yavru üretimi, sorunların çözümü, ülkeler bazında incelemeler, üretim modelleri geliştirir ve uygular

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Sıcak iklim balıkları yetiştiriciliğinde özellikle Tilapia yetiştiriciliğinde güncel ve yeni bilgileri takip etmek, bilgi ve deneyimleri aktarmak

Dersin İçeriği : Tilapianın biyolojisi taksonomisi ve yetiştiricilik özellikleri, sofralık balık sektöründeki yeri anlatılır

Dersin Dili : Türkçe

Dersin Yeri : Deneme ünitesi ve seminer salonları


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Tilapianın tanıtımı, Dünya çapındaki önemi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
2 Tilapianın biyolojisi ve taksonomisi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
3 Anotomisi ve Fizyolojisi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
4 Anaç Bakımı ve Yavru Üretimi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
5 Üretim teknikleri ve Modelleri Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
6 Karışık ve tek cinsiyet yetiştiricilik, Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
7 Havuzlarda, Tanklarda ve Kafeslerede yetiştiriciliği Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
8 Ödev sunumları sunum hazırlıkları Oral sunum
9 Soğuğa karşı tolerans, aşırı çoğalma ve et kalitesi üzerine tartışmalar Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
10 Melezleme ve hibritleme, hormon uygulaması Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
11 Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
12 Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesine devam Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
13 Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
14 Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
15 Üniversitemizde yapılmış ve yapılmakta olan çalışmaların incelenmesi Konu ile ilgili kaynak taraması ve bilgi edinilmesi Oral sunum
16/17 Sınav sınav hazırlığı Sözlü Sınav


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  Dikel S.,2009. Tilapia yetiştiriciliği Kitabı Mevcut online dergiler
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 60
    Ödev/Proje/Diğer 1 40
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. 5
2 Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. 5
3 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 4
4 Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. 3
5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. 4
6 Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar 3
7 Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. 4
8 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. 3
9 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. 4
10 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. 3
11 Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. 3
12 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. 5
13 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. 5
14 Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. 3
15 Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. 5
16 Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 5
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 15 3 45
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 15 6 90
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 1 3 3
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 4 4
Toplam İş Yükü: 146
Toplam İş Yükü / 25 (s): 5.84
Dersin AKTS Kredisi: 6