Ders Bilgileri |
|
Dersin Adı |
: |
Uzmanlık Alan Dersi |
|
Dersin Kodu |
: |
YLSY-200 |
|
Dersin Türü |
: |
Zorunlu |
|
Dersin Aşaması |
: |
İkinci Aşama (Yüksek Lisans) |
|
Dersin Yılı |
: |
1 |
|
Dersin Dönemi |
: |
Bahar (16 Hafta) |
|
Dersin AKTS Kredisi |
: |
6 |
|
Eğitici(ler)nin Adı |
: |
Prof.Dr. METİN KUMLU Prof.Dr. İBRAHİM CENGİZLER Prof.Dr. SUAT DİKEL Doç.Dr. MAHMUT ALİ GÖKÇE Doç.Dr. MAHMUT YANAR Doç.Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN Dr.Öğr. ÜyesiDr. OĞUZ TAŞBOZAN Öğr.Gör. ARGUN AKİF ÖZAK Dr.Öğr. ÜyesiDr. AYSEL AZİZOĞLU ŞAHAN Prof.Dr. SUAT DİKEL |
|
Dersin Öğrenme Kazanımları |
: |
Su ürünleri yetiştiricilik alanında araştırma ve öğrenme becerisi
kazanarak öğrendiği bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir,
başkalarına aktarır, tartışır.
Seçilen konu ile ilgili uygun içeriği belirler ve düzenler
Sorumluluk bilinci ile problem çözme becerisi kazanır Yazılı ve sözlü sunum için uygun yöntem ve teknikleri seçer ve uygular
Araştırma yaptığı konuyu uzman yada uzman olmayan gruplara sunar
Araştırmaların tüm süreçlerinde toplumsal, çevresel, bilimsel ve
mesleki etik değerlerini göz önünde tutar.
|
|
Dersin Veriliş Şekli |
: |
Örgün (Yüz Yüze) |
|
Dersin Önkoşulları |
: |
Yok |
|
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar |
: |
Yok |
|
Dersin Amacı |
: |
Danışman tarafından ilgili alandaki bilimsel bilgi ve deneyimlerin aktarılması ve bilimsel etik, bilimsel metotlar, sonuçların yorumu ve sunumu hakkında beceri kazandırmak. |
|
Dersin İçeriği |
: |
Uzmanlık alanı ile ilgili makale ve kitapların incelenmesi
|
|
Dersin Dili |
: |
Türkçe |
|
Dersin Yeri |
: |
Su Ürünleri Fakültesi seminer salonu ve derslikleri |
|
|
Ders Planı |
| Hafta | Konu | Öğrencinin Ön Hazırlığı | Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri |
|
1 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
2 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
3 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
4 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
5 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
6 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
7 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
8 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
9 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
10 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
11 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
12 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
13 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
14 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
15 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
16/17 |
Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
|
Kaynakların okunması
|
Tartışma ve beyin fırtınası ve elde
edilen sonuçları düzenleme
|
|
|
| Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı |
| No | Temel Öğrenme Kazanımı | Katkısı* |
|
1 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. |
5 |
|
2 |
Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. |
5 |
|
3 |
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
4 |
|
4 |
Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
4 |
|
5 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. |
5 |
|
6 |
Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar |
5 |
|
7 |
Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. |
5 |
|
8 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. |
4 |
|
9 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. |
5 |
|
10 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. |
4 |
|
11 |
Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. |
4 |
|
12 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. |
5 |
|
13 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. |
4 |
|
14 |
Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. |
4 |
|
15 |
Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
4 |
|
16 |
Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. |
4 |
| * Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir. |
|
|