Ana Sayfa     Üniversite Hakkında Bilgi     Derece Programları     Öğrenciler İçin Genel Bilgi     English  

 DERECE PROGRAMLARI


 Ön Lisans Derecesi


 Lisans Derecesi


 Yüksek Lisans Derecesi

  Ders Bilgileri
Dersin Adı : Mesleki Yabancı Dil II

Dersin Kodu : KON320

Dersin Türü : Zorunlu

Dersin Aşaması : Birinci Aşama (Lisans)

Dersin Yılı : 3

Dersin Dönemi : Bahar (16 Hafta)

Dersin AKTS Kredisi : 4

Eğitici(ler)nin Adı : Öğr.Gör. DİĞDEM TECER ESKİYÖRÜK

Dersin Öğrenme Kazanımları : Mesleki konularla ilgili İngilizce olarak yazmayı veya yazışmalar yapmayı öğrenir.
Mesleki konularla ilgili İngilizce olarak okuduğunu anlar
Mesleğiyle ilgili konularda İngilizce olarak dinlediğini anlar
İngilizceyi iş hayatında doğru kelime ve ifadeleri kullanarak konuşur
Yabancı turistlerle olan iletişimlerinde onları rahatlıkla anlayabilir
Yabancı turistlerle yüzyüze veya telefonda rahatlıkla iletişim kurabilir
Karşılaşılan sorunları çözebilir ve yabancı müşterilere yardımcı olabilir.

Dersin Veriliş Şekli : Örgün (Yüz Yüze)

Dersin Önkoşulları : Yok

Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar : Yok

Dersin Amacı : Öğrencilere turizm endüstrisinde verimli ve etkin bir şekilde iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce öğretmek

Dersin İçeriği : Soru formları, geniş ve şimdiki zaman, karşılaştırma yapma, geçmiş zaman, gramer tekrarı, gelecek zaman, dolaylı sorular, dolaylı anlatım, edilgen, modal fiiller, sayılabilen ve sayılamayan isimler, nicelik, ilgi cümlecikleri, koşul tanımlama

Dersin Dili : İngilizce

Dersin Yeri : Derslik 103


  Ders Planı
Hafta Konu Öğrencinin Ön Hazırlığı Öğrenme Aktiviteleri ve Öğretme Yöntemleri
1 Soru formları İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
2 Geniş zaman,şimdiki zaman İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
3 Karşılaştırma yapma İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
4 Geçmiş zaman İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
5 Gramer tekrarı İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
6 Gelecek zaman İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
7 Dolaylı sorular İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
8 Ara Sınav İlgili konuları gözden geçirme Yazılı sınav
9 Dolaylı anlatım İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
10 Edilgen İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
11 Modal fiiller İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
12 Sayılabilen ve sayılamayan isimler, nicelik İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
13 İlgi cümlecikleri İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
14 Koşul tanımlama İlgili konuyu çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
15 Gramer tekrarı İlgili konuları çalışma Okuma, yazma, konuşma, listening uygulamaları
16/17 Final Sınavı İlgili konuları gözden geçirme Yazılı sınav


  Önerilen Kaynak ve Okumalar
Kaynak Türü Kaynak Adı
Ders Notu ve Kitaplar  P. STRUTT, ULUSLARARASI TURİZM İÇİN İNGİLİZCE (ORTA SEVİYE), LONGMAN, 2003
Diğer Kaynaklar


  Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmeleri Sayısı Katkı Yüzdesi
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 60
    Ödev/Proje/Diğer 1 40
Toplam 100
Yarıyıl/Yıl İçi Değerlendirmelerinin Başarıya Katkısı 40
 
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesi 100
Yarıyıl/Yıl Sonu Değerlendirmesinin Başarıya Katkısı 60
Toplam 100

  Dersin Temel Öğrenme Kazanımlarına Katkısı
No Temel Öğrenme Kazanımı Katkısı*
1 İşletmecilik temel kavramlarını anlama, anlatma ile işletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutları ile yerel, ulusal, uluslar arası ve küresel boyutlarını kavrama 0
2 İş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile doğal ve kültürel çevrenin korunması gibi toplumu da ilgilendiren konularda yeterli bilgi ve bilince sahip olma 0
3 Konaklama işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama 0
4 Sayısal ve istatistiksel araştırma becerisine ve düşünme yeteneğine sahip, alınacak kararların sonuçlarını öngörebilen ve doğru tahminlerde bulunabilen, sebep-sonuç ilişkilerini göz önünde bulunduran, analitik düşünce yapısına sahip ve stratejik yaklaşım geliştirebilen 0
5 Yenilik ve değişime açık, girişimci, yaşam boyu öğrenme davranışı kazanmış, analitik düşünen, bilişim teknolojileri başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma 5
6 Temel Bilgisayar kullanım bilgisine ve otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemleri konusunda bilgiye ve bu yazılımları kullanabilme becerisine sahip olma 0
7 Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma ve sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayıp yönetebilme 0
8 Otel işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve diğer turistik işletme türleri ile ilgili olarak karşılaşılabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilme 0
9 Eleştirel düşünebilen, alternatif çözümler üretebilen ve farklı kaynaklardan bilgi elde edebilme ve analiz etme becerisine sahip, elde edilen sonuçların yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yeterliliğine sahip olmak 4
10 İş yaşamının hukuki, toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını kavrama ve toplumsal dönüşümü algılama 0
11 Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine sahip doğru ve etkili konuşabilen, bilgileri ve düşünceleri başkalarının anlayabileceği şekilde konuşarak iletebilen, yorumlama ve eleştirebilme yeteneğine sahip, ikna gücü yüksek 4
12 Takım çalışmasına yatkın, liderlik özelliklerine sahip ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olan ve bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmış olmanın yanı sıra diğer bölümler hakkında yeterli düzeyde bilgi sahibi olma 0
13 Turizm işletmeciliği alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirme, karmaşık sorun ve konuları belirleme ve analiz edebilme, öneriler geliştirebilme 0
14 Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke açısından önemini iyi anlamış olma ve turizm ve hizmet sektörünün diğer alanlarında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasıyla ilgili tasarım becerisi 3
15 Turizm işletmeciliği alanındaki esnek talep koşullarına bağlı sürekli dalgalanma ile baş edebilecek düzeyde sektörel şartları tanıyan ve bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edebilecek araçları kullanma ve değerlendirme bilgisine sahip olma 5
16 Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 0
* Katkı düzeyleri 0 (yok) ve 5 (en yüksek) arasında ifade edilmiştir.

  Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
    Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 16 4 64
    Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 16 1 16
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
    Ödev, Proje, Diğer 1 10 10
    Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 5 5
    Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 5 5
Toplam İş Yükü: 100
Toplam İş Yükü / 25 (s): 4
Dersin AKTS Kredisi: 4